Close Menu
    Més notícies

    La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda

    desembre 6, 2025

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Cultura»L’Espai Ermengol presenta la 13a edició del cicle Parlem de Formatge
    Cultura

    L’Espai Ermengol presenta la 13a edició del cicle Parlem de Formatge

    La nova edició comptarà amb set activitats relacionades amb el món del formatge artesà
    juliol 29, 2024
    La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó (esquerra) i la responsable de l'ESpai Ermengol, Anna López, durant la presentació del Parlem de Formatge./Aj. la Seu.

    REDACCIÓ. (La Seu d’Urgell).- Aquest dilluns, s’ha presentat la 13a edició del cicle Parlem de Formatge, que començarà el 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre. Així ho han anunciat en roda de premsa la segon tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, i la coordinadora de l’Espai Ermengol, Anna López.

    En el cicle d’enguany es proposen un total de set activitats relacionades amb el món del formatge artesà. Hi haurà una activitat per mes, acompanyada de les visites guiades del cicle ‘La ruta del formatge’.

    Aquest any, el cicle es centra molt més en el vessant pedagògic amb diferents propostes de tallers d’elaboració. “El que busquem amb aquests tallers és donar el valor que té el formatge en sí, no només com a producte de tast”, explica la responsable de l’Espai Ermengol, Anna López.

    La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, destaca la importància de “viure el formatge” com a capital del formatge que és la Seu. “El formatge no només és un aliment, és cultura del nostre territori, nosaltres som formatge”, assegura la regidora.

    Activitats

    El Parlem de Formatge 2024 s’iniciarà de manera oficial el dijous 29 d’agost, amb el taller ‘Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa’ que tindrà lloc a l’Espai Ermengol, a càrrec d’Aleix Solé, a les 18:00 hores i amb un cost de 10 €.

    Una de les novetats és el taller de ‘Maridatge de vins amb formatges’, que tindrà lloc el dissabte 20 de setembre, a les 20:00 hores, a l’Espai Ermengol, a càrrec de Queviures Conxita. El cost d’aquest taller serà de 15€.

    El dissabte 5 d’octubre es celebrarà una de les activitats ja consolidades en aquest cicle, el tast comentat dels guanyadors de la Fira de formatges artesans del Pirineu de l’edició 2023, a càrrec d’Eugeni Celery, de l’establiment Ca l’Eugene. Es farà a l’Espai Ermengol, a les 19:30 hores, i costarà 15 €.

    El dissabte 9 de novembre es realitzarà el conta-contes ‘Històries d’un palau ple de formatges’, a càrrec de Blai Senabre, a la Biblioteca Sant Agustí, a les 12:00 hores. Aquesta és l’única activitat gratuïta que no necessitarà inscripció prèvia.

    L’últim taller, ‘Elabora els teus iogurts i mató a casa!’, tindrà lloc el dissabte 16 de novembre a les 17:00 hores, a l’Espai Ermengol. L’activitat, organitzada per demanda popular, estarà dirigida per Isabel Guasch, de Làctics L’Esquella. El seu cost serà de 10 €.

    La ruta del formatge

    ‘La ruta del formatge’ és una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per explicar la història del territori a través del formatge, així com la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.

    Les visites guiades tindran lloc el dissabte 14 de setembre, a les 18:00 hores, i el dissabte 7 de desembre, a les 17:00 hores. Les dues sessions tenen un cost de 4,50 € per persona.

    Inscripció prèvia

    Per a participar en totes les activitats, menys al conta-contes, caldrà inscriure’s prèviament.

    Aquestes estan ja obertes a https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/

    Espai Ermengol Formatge artesanal la seu d'urgell Parlem de formatge Ruta del formatge
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura

    desembre 5, 2025

    L’encesa de les llums de Nadal a la Seu d’Urgell es viurà en directe per Pirineus TV

    desembre 5, 2025

    Comencen les obres a Cal Pensament de la Seu per fer 12 pisos de lloguer assequible per a joves

    desembre 4, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda

    desembre 6, 2025

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.125

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.