Close Menu
    Més notícies

    La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda

    desembre 6, 2025

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»La Seu amplia el cicle ‘Parlem de formatge’ i proposa activitats durant tot l’any
    Societat

    La Seu amplia el cicle ‘Parlem de formatge’ i proposa activitats durant tot l’any

    maig 6, 2022
    Presentació del cicle 'Parlem de formatge'. / J.P.O.

    L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest divendres una nova edició del Cicle ‘Parlem de formatge’, que torna enguany amb una programació ampliada. De fet, s’allargarà durant tot l’any amb una quinzena de propostes, algunes gratuïtes i altres de pagament. Entre les activitats es contemplen visites, xarrades, tallers i tast de formatges.

    L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, ha recordat que el 2019 va ser l’últim any que es va poder fer, ja que la pandèmia va obligar a suspendre’l i que “ara el reprenem, però fem un Parlem de formatge ‘plus’, ja que el que volem és fer tot d’activitats entorn del món del formatge d’aquí a final d’any”.

    Les propostes s’iniciaran el pròxim divendres, 13 de maig, amb una visita teatralitzada a la planta dedicada al formatge de l’Espai Ermengol i s’allargaran fins al 30 de desembre. Entre les activitats en destaquen un taller d’elaboració de formatge, una degustació en clau de dona i taules rodones.

    La tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Mireia Font, ha apuntat que l’objectiu d’ampliar el cicle és “també per anar una mica més enllà i parlar del sector formatger, d’estratègies a seguir, d’associacions que participen cada vegada més en temes de formatgeries o com l’elaboració de formatges pot ajudar a la repoblació de zones rurals del Pirineu”.

    Per la seva banda, el vicealcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, ha manifestat que “aquí som uns grans degustadors de formatge i aquesta és una nova oportunitat per conèixer més el tema del formatge, la seva cultura i augmentar aquesta pedagogia que s’està fent des de fa tant de temps al votant del formatge, lligada amb la fira de Sant Ermengol”.

    Enguany, justament, torna una de les propostes que més ràpid esgota les places disponibles, el tast comentat dels guanyadors de la Fira de Sant Ermengol, a càrrec d’Eugeni Celery, que tindrà lloc l’1 d’octubre.

    Excepte el taller d’elaboració de formatge, que tindrà lloc a la mateixa formatgeria, la resta d’activitats es duran a terme a l’Espai Ermengol.

    Alt Urgell formatge la seu d'urgell Parlem de formatge Societat
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La Fira de Nadal de la Pobla de Segur estrena nou espai amb bona rebuda

    desembre 6, 2025

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.125

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.