REDACCIÓ.- El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça ha presentat recentment els resultats d’un estudi per conèixer la viabilitat d’un obrador compartit a la comarca, una iniciativa per la qual han mostrat interès productors locals i ramaders de la zona. Així ho constata l’informe, que conclou que hi ha una demanda justificada per a la creació d’aquest equipament orientat principalment a la manipulació de carn fresca de boví.
Segons l’estudi, l’obrador compartit hauria de disposar d’un espai destinat a la conservació i maduració, especejament, filetejat, envasat i conservació. En un inici, l’ús principal estaria destinat a l’elaboració d’embotits, encara que també es contempla un espai annex a l’obrador per tasques de cocció o espais i instal·lacions comunes per a les produccions vegetals. La ubicació més probable de l’equipament seria al polígon del Pont de Suert.
El president del Consell Comarcal, Albert Palacín, valora que el projecte “ha despertat interès per part del sector primari de la comarca per acabar de tancar el cicle en les seves produccions i obtenir un major valor afegit”.
L’administració s’encarregaria de trobar el finançament per a la construcció de les instal·lacions i la gestió hauria d’anar a càrrec de l’empresariat. Està previst que durant el 2024 es creï un grup de treball amb tots els interessats per analitzar aspectes concrets de gestió d’aquestes instal·lacions i visitar obradors compartits existents per veure com funcionen.
L’estudi, que ha estat finançat al 50% pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, es va presentar fa uns dies amb la presència de ramaders i productors locals, representants polítics i tècnics locals i de la conselleria.


