REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- El cicle ‘Parlem de Formatge’ fa un pas endavant en aquesta 14a edició, amb algunes de les activitats situades fora de l’Espai Ermengol, i alhora vol donar a conèixer el valor nutricional del formatge. La iniciativa comptarà amb nou propostes de diferents temàtiques relacionades amb el formatge que s’iniciaran el 31 de maig i finalitzaran el 23 de setembre.

Tres dels tallers estaran dedicats a l’elaboració de diferents formatges: ‘Quefir, un tresor probiòtic’, que anirà a càrrec d’Aleix Serra (dissabte 31 de maig); ‘Elaboració de formatge tupí’, a càrrec de la formatgeria Tros de Sort (dissabte 15 novembre), i ‘Fem mató’, a càrrec de Pilà Motlló (dimarts 23 desembre).
També s’organitzaran cinc tastos guiats, ‘Kaori pirinenc. Una trobada entre l’aroma del formatge, el caràcter del vi i la subtilesa nipona’, que tindrà lloc al restaurant Taraó d’Arsèguel, a càrrec de Queviures Conxita (dimecres 11 de juny); ‘Formatges madurats L’Abadessa, edició limitada, celebrem 10 anys!’, a càrrec de Judit Carreira, de la Formatgeria L’Abadessa (divendres 20 de juny); ‘Cervesa Gall Negre i Formatges Mas d’Eroles’, que tindrà lloc a la Torre Solsona (Castellciutat), a càrrec de Jordi Blasco i Salvador Maura (dissabte 12 de juliol); ‘Vermutegem’, a càrrec de Queviures Conxita, al pati de la Biblioteca Sant Agustí (dissabte 27 de setembre), i Guanyadors del Concurs de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu 2024, a càrrec d’Eugeni Celery (dissabte 4 d’octubre).
Tant els tallers com els tastos són de pagament. Per assistir qualsevol dels tallers i tastos cal fer reserva prèvia. L’aforament està limitat a 25 persones per activitat.
Xerrada nutricional
El ‘Parlem de Formatge’ d’enguany també apostarà pel coneixement amb la xerrada ‘El formatge a la dieta: beneficis, mites i realitats’, que anirà a càrrec de la nutricionista Maria Cerqueda. Aquesta activitat, que es realitzarà el dimecres 24 de setembre, a l’Espai Ermengol, és gratuïta.


