REDACCIÓ (La Pobla de Segur).- El Festival Gastronòmic Vianda de la Pobla de Segur ja està preparant la 4a edició que se celebrarà del 18 al 20 de setembre. I ho farà amb la xocolata i un dels seus mestres més reconeguts com a protagonista. Lluc Crusellas serà el cuiner convidat per fer descobrir nous papers de la xocolata més enllà de les postres. Crusellas va guanyar l’any 2022 el concurs internacional World Chocolate Masters, amb la creació d’un elefant gegant 100% de xocolata.
A banda, la riquesa gastronòmica del territori també juga un paper destacat a la festa. Precisament el dijous 18 de setembre, Carns Bastús i el celler Solana Roivert s’uneixen per explicar tots els secrets que amaga el corder. Carns Bastús els diferents talls, les peces principals i totes les opcions i alternatives que ofereix el corder. I ho acompanyarà d’una recepta de corder que es podrà tastar insitu. El celler Solana Roivert oferirà el tast de dos vins negres, escollits especialment per maridar a la perfecció amb el corder.
També es preveuen activitats pels més petits, com ara un conta-contes vinculat a les verdures divendres a la tarda de la mà d’Alba Jussà i dissabte un espectacle de Xip-Xap fent transhumància amb els seus corders.
Dissabte, plat fort del Festival Vianda
Precisament dissabte és el plat fort del Festival Gastronòmic, ja que hi ha activitats des de primera hora del matí que posaran en valor el producte local, sobretot centrat en el corder i la vedella. Hi haurà un esmorzar a càrrec del Bar Boavi, vermut maridat amb música amb el grup Beggisss Versions i dinar com si es fes en una fonda de principis de segle amb un àpat cuinat i amenitzat per La Fonda dels Gormands.

A la tarda, a partir de les 18h, serà el torn de Lluc Crusellas que demostrarà la seva habilitat amb la xocolata i on quedarà clar que té moltes més aplicacions que no pas per fer les postres.
A les 20h tornarà a obrir l’Espai Brasa, on els productors carnis de la Pobla vendran les hamburgueses que han elaborat per a l’ocasió. El públic assistent les comprarà crues i les cuinarà directament a la brasa i les podrà acompanyar amb formatge ecològic de cabra i amb hortalisses del projecte “Llavors d’oportunitats” d’Alba Jussà. La música de Celobert acompanyarà la festa fins al final de la jornada.


