REDACCIÓ. (La Seu d’Urgell).- Aquest dilluns, s’ha presentat la 13a edició del cicle Parlem de Formatge, que començarà el 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre. Així ho han anunciat en roda de premsa la segon tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, i la coordinadora de l’Espai Ermengol, Anna López.
En el cicle d’enguany es proposen un total de set activitats relacionades amb el món del formatge artesà. Hi haurà una activitat per mes, acompanyada de les visites guiades del cicle ‘La ruta del formatge’.
Aquest any, el cicle es centra molt més en el vessant pedagògic amb diferents propostes de tallers d’elaboració. “El que busquem amb aquests tallers és donar el valor que té el formatge en sí, no només com a producte de tast”, explica la responsable de l’Espai Ermengol, Anna López.
La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, destaca la importància de “viure el formatge” com a capital del formatge que és la Seu. “El formatge no només és un aliment, és cultura del nostre territori, nosaltres som formatge”, assegura la regidora.
Activitats
El Parlem de Formatge 2024 s’iniciarà de manera oficial el dijous 29 d’agost, amb el taller ‘Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa’ que tindrà lloc a l’Espai Ermengol, a càrrec d’Aleix Solé, a les 18:00 hores i amb un cost de 10 €.
Una de les novetats és el taller de ‘Maridatge de vins amb formatges’, que tindrà lloc el dissabte 20 de setembre, a les 20:00 hores, a l’Espai Ermengol, a càrrec de Queviures Conxita. El cost d’aquest taller serà de 15€.
El dissabte 5 d’octubre es celebrarà una de les activitats ja consolidades en aquest cicle, el tast comentat dels guanyadors de la Fira de formatges artesans del Pirineu de l’edició 2023, a càrrec d’Eugeni Celery, de l’establiment Ca l’Eugene. Es farà a l’Espai Ermengol, a les 19:30 hores, i costarà 15 €.
El dissabte 9 de novembre es realitzarà el conta-contes ‘Històries d’un palau ple de formatges’, a càrrec de Blai Senabre, a la Biblioteca Sant Agustí, a les 12:00 hores. Aquesta és l’única activitat gratuïta que no necessitarà inscripció prèvia.
L’últim taller, ‘Elabora els teus iogurts i mató a casa!’, tindrà lloc el dissabte 16 de novembre a les 17:00 hores, a l’Espai Ermengol. L’activitat, organitzada per demanda popular, estarà dirigida per Isabel Guasch, de Làctics L’Esquella. El seu cost serà de 10 €.
La ruta del formatge
‘La ruta del formatge’ és una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per explicar la història del territori a través del formatge, així com la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.
Les visites guiades tindran lloc el dissabte 14 de setembre, a les 18:00 hores, i el dissabte 7 de desembre, a les 17:00 hores. Les dues sessions tenen un cost de 4,50 € per persona.
Inscripció prèvia
Per a participar en totes les activitats, menys al conta-contes, caldrà inscriure’s prèviament.
Aquestes estan ja obertes a https://agenda.laseu.cat/espaiermengol/