MARIA FORMENTI /JOFRE FIGUERAS (Puigcerdà).- Amb l’objectiu d’oferir formació a aquelles persones que volen engegar un negoci, el Consell Comarcal de Cerdanya va crear fa pocs mesos l’Escola d’Emprenedoria. Entre altres accions, des d’aquest servei es donen eines per arrencar propostes empresarials a la comarca. Després de l’arrencada, des de l’ens cerdà fan un balanç positiu de la resposta que ha tingut i té la iniciativa.
En aquest sentit, la tècnica de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de Cerdanya, Anna Díaz, ha assegurat que “la gent se la sent més propera, ja que tot i que el servei ja hi era, veuen que poden venir al Consell sense demanar hora els dies que estan programats, que són els primers dilluns de cada mes si no hi ha una acció que fem des d’aquí l’escola; saben que ens movem cap aquí i cap allà segons les necessitats que hi hagi al territori; i que ja coneixen el servei perquè solen ser persones que ja han estat assessorades abans”.
Les persones que assisteixen a l’Escola d’Emprenedors treballen majoritàriament en els sectors de la construcció i de la restauració. També va guanyant terreny l’artesà, tant alimentari com del món de materials com la fusta o la ceràmica. Les dones han estat més nombroses a les formacions que s’han ofert fins ara.
Gestió financera
Justament aquest dilluns ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal una nova formació dedicada a la gestió financera. Díaz ha apuntat que “detectem quines necessitats tenen i amb el que veiem que van més fluixos és amb el tema econòmic, en veure quins costos fixos tenen, què han de produir, quins serveis han d’oferir per poder cobrir tots aquests costos i quin preu han de posar i, per tant, la idea és formar-los en aquest sentit, perquè a part de fer formatges o vendre iogurts o dedicar-se a ser fusters, també són empresaris i han de saber que aquesta és una de les parts més importants del negoci”.
En aquest sentit, l’assessor econòmic Manuel Sànchez, ha explicat que l’objectiu de la formació és permetre als emprenedors “que no hagin de patir per qüestions econòmiques o financeres, ja que a vegades hi ha una activitat econòmica que és viable, però que genera problemes financers”.
A banda, l’escola també ofereix assessorament personalitzat als nous empresaris a partir de la detecció de les seves aptituds i els punts forts dels projectes empresarials que plantegen. Properament, es donarà a conèixer el calendari de formacions del 2023. Recordem que totes són gratuïtes i cal inscripció prèvia.
L’Escola d’Emprenedoria és una iniciativa del mateix Consell en col·laboració amb l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i l’Aran, el Consorci Gal Alt Urgell Cerdanya, l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i l’Aran, Catalunya Emprèn, SOC, de la Generalitat i compta amb el suport del departament d’Empresa i Treball, del ministeri de Treball i Economia Social de la Unió Europea. També compta amb el finançament de Global Lleida, Transformació Econòmica i Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.