JUDIT PUJOL ODÉN (La Seu d’Urgell).- L’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran ha celebrat a la Seu d’Urgell la primera taula territorial sobre comercialització, canals de distribució i compra conjunta, pel que fa a les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. La proposta vol crear nous vincles en el sector agroalimentari.
El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Martí Riera, ha apuntat que aquesta “és una manera més d’activar l’economia de les nostres comarques i sobretot de crear aquesta consciència de grup, que dona més possibilitats de tirar endavant aquest sector”.
Des de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, IDAPA, que l’any passat ja van crear l’Observatori del Sector Agroalimentari a la vegueria, creuen que la jornada pot servir per impulsar nous projectes. En aquest sentit, el seu director, Pere Porta, ha indicat que “al final cada entitat s’avé a una comarca, però si poguéssim treure unes conclusions d’àmbit més pirinenc, això donaria molt valor a les jornades i al sector, i IDAPA hi podria ajudar i col·laborar de cara al futur”.
L’acte ha comptat amb l’experiència de diferents cooperatives i una taula rodona amb associacions i empreses del territori. Així, la tècnica de l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran, Marta Visa, ha explicat que “si surt alguna petició molt concreta o detectem que hi ha algun tema que es podria continuar treballant, la idea és que al llarg de l’any que ve puguem posar fil a l’agulla en aquest aspecte”.
El divendres, 4 de novembre, mentrestant, se celebrarà una nova taula sobre el sector carni, en aquest cas, per conèixer les singularitats del Pallars Sobirà i el Pallars Jussà, a Sort.