Dos xarcuters del Pallars Jussà han estat premiats al cinquè Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional, organitzat pel Gremi de Carnissers i Xarcuters. Es tracta de Jaume Badia, de Casa Badia, de Tremp, que ha quedat primer en la categoria de llonganissa sense floritura -o xolís-, i de Josep Prió, de Cansaladers Prió, de la Pobla de Segur, que ha obtingut el segon premi, en aquesta mateixa categoria.
Des de Casa Badia han assegurat que “estem molt contents per aquest premi al nostre xolís del Pallars” i han afegit que “és un premi al nostre recorregut i un reconeixement a la tradició i al producte pallarès”. En aquest sentit, han apuntat que “dins la gran varietat de xolissos que ens ofereix la nostra terra, nosaltres treballem amb la recepta familiar tradicional de casa Badia d’Aransís, que conservem i seguim amb gran respecte”. Aquest reconeixement, per tant, asseguren que és “al xolís, al nostre poble, a la nostra terra, a la nostra família i al nostre fidel públic”.
Cal recordar que l’any passat, Casa Badia ja va quedar en segona posició en aquesta mateixa categoria del concurs -els primers van ser els xarxuters Porté Estop de Vilaller- i va guanyar el premi a la Millor Botifarra d’Ou Singular, al Concurs de Botifarra d’Ou Artesana.