La Biblioteca de Sant Agustí a la Seu d’Urgell tornarà a obrir les portes al públic a mitjans del mes que ve després d’un any tancada per obres. L’equipament tindrà un nou horari, amb 39 hores setmanals d’obertura, quatre més que fins ara.
Durant la presentació que s’ha fet aquest dilluns, el tinent d’alcalde de Cultura la Seu, Carlos Guàrdia, ha explicat que “a partir d’aquestes obres, la Biblioteca de Sant Agustí reobrirà amb un nou horari de cara al públic, recollint així una llarga reivindicació de la ciutadania urgellenca”. En aquest sentit, ha indicat que “des de l’equip de govern hem posat un seguit de recursos per millorar-lo”. Per fer-ho possible, Guàrdia ha explicat que s’ha analitzat el funcionament de diverses biblioteques situades en entorns com el de la Seu d’Urgell, tant de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, com de Lleida, Catalunya Central o Girona, i també s’ha tractat amb el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Així, durant l’horari d’hivern, del 12 de setembre al 22 de juny, la Biblioteca obrirà als matins de dimarts a dissabte i les tardes de dilluns a divendres. Pel que fa a l’horari d’estiu, del 23 de juny al 10 de setembre, s’obrirà al públic de dimarts a divendres als matins i els dilluns a la tarda.
L’actuació ha servit per donar resposta a peticions dels ciutadans com la insonorització dels espais, la creació de sales d’estudi en grup i una nova zona per al públic infantil. En aquest sentit, la directora de la biblioteca, Lourdes Esteve, ha apuntat que “hem pujat una planta la sala infantil i, en ser més gran, l’hem pogut distribuir per diferents edats perquè cadascú pugui tenir el seu espai”.
Les obres també han servit per climatitzar tot l’equipament i per adaptar la cripta com a zona d’emmagatzematge dels documents que no siguin exposats als usuaris. Cal recordar que la Biblioteca va complir l’any 2020 25 anys des de la seva inauguració.
En aquest sentit, l’alcalde de la Seu, Francesc Viaplana, ha indicat que “després de 25 anys de funcionament, i per tal d’adaptar-la a necessitats i demandes de la nostra societat, calia unes reformes que s’han dut a terme a través d’una subvenció del PUOSC, amb la participació de la Diputació de Lleida i el mateix Ajuntament de la Seu”. Tot plegat, ha afegit, ha comportat una inversió de 426.000 euros, “amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat, la climatització, la sonorització, i la distribució dels espais, amb la creació d’espais de treballs i d’aprenentatge”.
En la presentació d’aquest dilluns també s’ha explicat que enguany es preveuen organitzar actes per a la celebració del quart de segle de l’equipament. Uns actes que s’han hagut de posposar dos anys a causa de la pandèmia.