JUDIT PUJOL (La Seu d’Urgell).-Gairebé una trentena de persones han donat el tret de sortida al curs sobre el calendari festiu de la Seu d’Urgell a la UNED, amb els actes més destacats entre Nadal i Carnaval. El curs remarca la riquesa del patrimoni festiu històric de la ciutat a través de les seves característiques i l’evolució al llarg del temps.

Com ha explicat l’historiador Lluís Obiols, “aquella funció social que havien tingut es manté en alguns casos, com per exemple, la Festa Major, a finals d’agost, moment en què molta gent que viu fora retorna per retrobar-se amb l’ambient de sempre; però moltes d’altres festes s’han perdut, i el que intentarem al curs és veure com aquesta evolució de la societat ha tingut també repercussions en el canvi de les festes”.
La formació està organitzada en cinc sessions presencials que s’allargaran fins el maig i que ha estat molt ben rebuda. “Quan vaig entrar de directora, la meva intenció era potenciar aquests cursos d’extensió universitària per promocionar al nostre Pirineu una formació que considerem molt interessant i de la qual n’hi havia una certa mancança”, ha comentat Maria José Moreno, directora de la UNED de la Seu d’Urgell.
En les següents sessions es tractaran les festivitats de Setmana Santa, Sant Ot i també activitats extraordinàries, com visites d’autoritats.