JOSE BERGÉS (Tremp).- La presentació d’un fulletó d’enoturisme als Pallars busca potenciar el reconeixement de la producció vitivinícola de l’Alt Pirineu al territori i a la resta del país. El material divulgatiu, impulsat pel programa ‘Al teu gust, aliments del Pallars’ de l’Ajuntament de Tremp recull 16 experiències que ofereixen cellers de les dues comarques.
Com ha explicat Sílvia Romero, alcaldessa de Tremp, “aquest tipus de turisme de qualitat és molt interessant i té un recorregut en les nostres terres, i per això hem animat als vitivinicultors per donar a conèixer les seves propostes de vi d’alçada que són molt atractives i diverses i crear aquesta oferta conjunta per als possibles visitants”.

El sector del vi als dos Pallars ofereix una gran qualitat, tant en el seu producte com en les seves propostes enoturístiques, un valor afegit cada vegada més important. “Hem aconseguit ser coneguts i reconeguts a nivell local, i el que ens falta és ser coneguts i reconeguts en un àmbit més ampli a Catalunya”, i ha comentat Romero, que ha afegit que “el vi s’ha fet al Pallars de forma ancestral i ara es vol professionalitzar i actualitzar, sobretot posant en valor la terra on es produeix”.
Els productors locals han rebut la proposta amb entusiasme per la promoció i reconeixement, tal com ha expressat Eva Carmona, del Celler el Vinyer: “És una manera de donar-nos a conèixer, poder vendre una mica més de vi i de fidelitzar els clients”. Per la seva banda, Ramon Aytés, soci del Celler Batlliu Sort, ha comentat: “Nosaltres som petits cellers, i molta gent desconeix que al Pirineu es fa vi d’alta muntanya i que hi ha tants cellers, i aquesta és una eina boníssima perquè la gent els descobreixi”.
Els cellers de producció petita ofereixen un servei personalitzat, un tret diferencial en tots els productors locals.


