JUDIT PUJOL (Oliana).- L’Espai Jove d’Oliana ha impulsat, durant aquesta setmana, activitats obertes a tothom amb l’objectiu de crear comunitat. Aquest dimecres, per exemple, ha tingut lloc un taller de cuina de temporada, en el qual els assistents han descobert receptes com una crema de maduixes i remolatxa, raviolis de carbassó o rotllets amb verdures i pollastre. La sessió, que ha estat molt participativa, s’ha centrat en potenciar l’atractiu dels aliments, sobretot entre els joves.

Com ha explicat Meritxell Fusté, impulsora de Mery Vayu, cuinera i dietista, “hem jugat amb receptes de verdures fresques per destacar la seva importància, sobretot a la joventut”. Fusté ha comentat que “el fet que ells cuinin i que s’hi impliquin fa més fàcil que a l’hora de menjar almenys les vulguin tastar”.
A més, les activitats han servit per potenciar l’intercanvi entre diferents generacions, amb la col·laboració del Casal de Jubilats d’Oliana, programant també una caminada al Castell de Sant Andreu, al mateix municipi.
Des de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell també s’ha impulsat una classe al rocòdrom de Peramola. Segons ha manifestat Berta Ribas, tècnica compartida de Joventut a l’Alt Urgell, “es tracta d’aprofitar aquesta instal·lació que hi ha a Peramola per fer un oci alternatiu, saludable i actiu, i poder ensenyar als joves, i a la població en general, altres propostes d’activitats”.
L’Oficina Jove de l’Alt Urgell, en col·laboració amb els ajuntaments, organitza activitats durant les vacances escolars, com les de Setmana Santa, per dinamitzar el territori i crear comunitat.


