REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns sumar-se a la Campanya oberta pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per la greu crisi humanitària de Gaza. En concret, hi destinarà un total de 8.000 euros.
A més, des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament urgellenc -tal com indica el Fons Català- han recordat a la ciutadania que tingui interès a participar en la campanya que es poden fer aportacions a través de BIZUM: 08460 o per transferència bancària al compte obert al BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531. En fer el Bizum o transferència, cal incloure el concepte “Emergència Gaza”.
A través d’un comunicat de premsa, des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han remarcat el fet que “des de la declaració de guerra d’Israel del passat 7 d’octubre, com a resposta dels atemptats de Hamàs contra Israel del mateix dia, prop de 15.000 persones palestines han estat assassinades a la Franja de Gaza”. En aquest sentit, lamenten que “Gaza està vivint una gran catàstrofe humanitària que no fa més que agreujar-se. Els atacs d’Israel han afectat els serveis bàsics. Més de la meitat dels hospitals de la franja no funcionen per manca de combustible, material sanitari essencial, danys, atacs i inseguretat. Les existències alimentàries estan sota mínims, segons el Programa d’Aliments de Nacions Unides. A tot això, s’hi suma escassetat d’aigua potable”.
Davant d’aquest context, el Fons Català considera que els governs locals han d’esdevenir actors de pau i tenen un paper clau en l’àmbit de les relacions internacionals i la cooperació. Per aquest motiu, des del municipalisme solidari, es reclama, entre d’altres: “el compliment del dret internacional, violat constantment amb atacs a camps de persones refugiades, hospitals i escoles que es fan servir de refugi per a les persones civils del territori; l’alliberament de tots els ostatges per part de Hamàs; l’embargament d’armes, tal com demana el Consell Català de Foment de la Pau de la Generalitat de Catalunya, del qual formem part; i una negociació basada en el diàleg, ja que, en paraules del secretari general de Nacions Unides, només una pau acordada entre les parts podrà portar l’estabilitat al territori i acabar amb una crisi humanitària que ja fa dècades que dura”.