JUDIT PUJOL (La Seu d’Urgell).- Ordino ja ho té tot a punt per a la Mostra Gastronòmica d’Andorra i Pirineus que se celebra aquest cap de setmana 8 i 9 de novembre. D’aquesta manera es converteix en el centre de la cultura culinària. L’acte central del diumenge, on fa un dinar amb degustació de diferents plats elaborats per cuiners andorrans i catalans, ja ha esgotat totes les entrades, on es preveu una assistència de 380 comensals. En aquest acte hi participen vint restaurants, set dels quals vinguts del Pirineu català. Precisament és l’edició que compta amb representació de cuina del Pirineu català, tal com es va destacar en la presentació que es va fer a la Seu d’Urgell.
La trenta-tresena edició de l’esdeveniment també inclou fira de productors, degustacions, tallers gastronòmics i descoberta de cuiners emergents. La programació gira enguany al voltant del vi com a producte convidat, i curant el dinar de diumenge se servirà una selecció de vins amb denominació d’origen catalana amb la voluntat de reforçar el vincle entre el territori pirinenc i la cultura enològica de qualitat.
Cal destacar que la mostra compta amb una part solidària, ja que l’1% recaptat en les diverses activitats de pagament, així com de la venda dels productors a l’espai firal, es destina a una causa benèfica que enguany és a la secció de solidaritat alimentària de l’ONG UNICEF.


