REDACCIÓ (La Molina).- L’estació d’esquí i muntanya de La Molina, gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), acull aquest dilluns i dimarts la 10a edició de GastroPirineus, reafirmant així el seu paper com a referent del turisme gastronòmic i esportiu a la Cerdanya. Aquestes jornades de cuina de muntanya, que enguany s’emmarquen en la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, serviran per posar en valor la riquesa culinària del Pirineu, amb la participació de reconeguts xefs i col·lectius gastronòmics.

El programa de GastroPirineus 2025 comptarà amb cuiners i cuineres de col·lectius de cuina i representants de les comarques pirinenques que mostraran el seu talent i la seva aposta pel producte de proximitat. A més, aquest any tindrà lloc una sessió magistral a càrrec del prestigiós xef Joan Roca, del Celler de Can Roca, qui tancarà dues jornades d’intensa activitat culinària.
La Molina, un escenari privilegiat per a la gastronomia i la natura
A través de GastroPirineus, La Molina no només reivindica el seu compromís amb l’esport i la natura, sinó també amb la gastronomia de muntanya, fomentant la sostenibilitat i la promoció dels productes autòctons. De fet, un dels paquets de final de temporada és el GastroLaMolina, per gaudir de l’esquí i la gastronomia de muntanya. Una proposta ideal per als amants de la neu i la bona cuina en un entorn únic.
Posar en valor la cuina dels Pirineus
Des del seu naixement el 2016 de la mà de GastroEvents, GastroPirineus s’ha consolidat com un esdeveniment itinerant de referència que posa en valor la cuina tradicional dels Pirineus. La primera edició es va celebrar a la Seu d’Urgell, i des de llavors ha recorregut diferents punts del territori, sempre amb la voluntat de fer arribar la cultura gastronòmica de muntanya al gran públic. Les estacions de Vall de Núria, Port Ainé i Vallter també han acollit el GastroPirineus en edicions anteriors.