JUDIT PUJOL ODÉN (La Seu d’Urgell).- La Fira de Sant Ermengol, del 17 al 19 d’octubre, potencia la Mostra de Formatges Artesans del Pirineu. Enguany l’espai augmenta de 47 a 50 les casetes i comptarà amb cinc participants nous: dues formatgeries del Pirineu francès, dues del País Basc i la formatgeria convidada, de Cadis.
L’aula de tast també creix amb un total de tretze propostes. I una de les activitats surt per primera vegada de l’espai i es farà a la sala Immaculada. Es tracta d’una activitat que es vincularà amb les emocions. I també es repetiran els tasts que tenen més èxit, tal com ha explicat Gemma Tó, tinent d’alcalde de l’àrea de promoció econòmica, ja que “a les quatre de la tarda començarà el primer tast de formatges premiats al Concurs de formatges artesans d’aquest 2025, i aquest és un dels tasts que es repeteixen diumenge al matí i a la tarda perquè és el més demanat. És el que s’omple primer”.

L’esdeveniment potencia les activitats culturals i familiars, amb concerts, tallers, jocs i la Fira Xica al centre històric, adreçada als infants. I a més, enguany es recupera la fira d’associacions que comptarà amb unes 10 entitats participants. Però també es manté espais de sempre com són la venda ambulant, l’Autofira, els espais de Km0, l’entrega de premis i mencions especials … En aquest sentit, Joan Barrera, alcalde de la Seu d’Urgell, ha remarcat que “aquesta fira de Sant Ermengol vol ser referent a tot Catalunya amb formatges i amb la resta d’activitats que es promou”.
També s’ha previst un programa conjunt amb l’hostaleria, on participen 9 restaurants de la ciutat, que oferiran plats especials amb formatge. I al passeig Joan Brudieu es podrà visitar una exposició de lleteres que es dinamitzarà amb actuacions musicals.
La programació de la Fira de Sant Ermengol a la Seu d’Urgell començarà les setmanes prèvies amb xerrades, degustacions gastronòmiques i sessions de cinema.


