Close Menu
    Més notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest
    • Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100
    • Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”
    • Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost
    • Quan el món trontolla
    • El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats
    • Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra
    • Un èxit espaterrant!
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»El ‘Parlem de formatge’ organitza una taula rodona sobre el repoblament del Pirineu “en clau formatgera”
    Societat

    El ‘Parlem de formatge’ organitza una taula rodona sobre el repoblament del Pirineu “en clau formatgera”

    Comptarà amb representants de formatgeries de l'Alt Urgell, Cerdanya i el Pallars Sobirà
    setembre 14, 2022
    El Ramon i la Isabel, de Làctics l'Esquella. / L'ESQUELLA

    REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- L’Espai Ermengol i l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han organitzat per al dijous 22 de setembre, a les vuit del vespre, la taula rodona ‘Els nouvinguts. El repoblament del Pirineu en clau formatgera’, la qual s’emmarca dins del cicle anual ‘Parlem de formatge’.

    En aquesta activitat hi prendran part Arnau Quingles, de la Formatgeria L’Oliva, de l’Alt Urgell, Clara Ferrando, de la Formatgeria Casa Mateu, del Pallars Sobirà, i Isabel Guasch, de Làctics l’Esquella, de Cerdanya. Tres convidats que comparteixen un mateix estil de vida, tal com han indicat els organitzadors.

    La formatgeria l’Oliva és una cooperativa familiar formada per l’Aina, l’Arnau i el Joel. Van marxar de la capital deixant les seves feines per viure de la terra i donar vida al territori de la comarca de l’Alt Urgell. Van recuperar una pallera de la centenària masia familiar ubicada a Oliana i van aplicar una altra manera d’entendre la feina, la vida i el dia a dia.

    Làctics l’Esquella, per la seva banda, és un projecte familiar i el formen la Isabel i el Ramon, tots dos veterinaris que des de fa anys treballen amb les vaques de l’Alt Urgell i Cerdanya. Des del 2018 es poden trobar al seu obrador ubicat al centre de Bellver.

    Finalment, la formatgeria Casa Mateu és un projecte de la Clara Ferrando, amb el suport de la Núria i el Cristian, procedent de Granollers i veïna del petit poble Surp, al municipi de Rialp des del 2005. Va començar a elaborar formatges a Casa Mateu el 2007.

    Alt Urgell Casa Mateu Espai Ermengol formatges L'Esquella L'Oliva la seu d'urgell làctics Parlem de formatge Societat
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025

    Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra

    desembre 12, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    17 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.411
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.