JUDIT PUJOL (La Seu d’Urgell).- El Parc Natural de l’Alt Pirineu ha presentat un catàleg per divulgar l’activitat agroalimentària tradicional i sostenible del territori. ‘Fet al Parc’, que s’actualitzarà anualment, inclou una cinquantena de productors de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, per divulgar i fomentar el consum d’aliments de proximitat.
Segons ha comentat Marc Garriga, director del Parc, la iniciativa s’ha fet “perquè així evitem una petjada ecològica molt gran pel transport, donem vida al territori, i també, molts d’aquests productors ajuden a conservar una sèrie d’hàbitats i espècies”.

El catàleg s’ha presentat a l’Espai Ermengol, de la Seu d’Urgell, amb l’acompanyament d’alguns dels productors i agents del territori. A partir d’ara, es distribuirà en format físic i digital perquè la població el pugui consultar fàcilment.
Gràcies a aquesta iniciativa, i segons ha explicat Josep Queró, president del Parc, “coneixerem els productes que hi ha al territori, ens permetrà consumir-los, i tornar una mica al passat”. Queró ha afegit que “també és important perquè la gent que ens visiti tindrà l’opció de comptar amb uns productes de primera qualitat”.
La proposta s’ha desenvolupat en l’àmbit territorial establert per la Carta Europea de Turisme Sostenible de l’Alt Pirineu, que agrupa 18 municipis.