Close Menu
    Més notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest
    • Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100
    • Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”
    • Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost
    • Quan el món trontolla
    • El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats
    • Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra
    • Un èxit espaterrant!
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»El Pallars incentiva la cuina del corder a través d’una jornada formativa
    Societat

    El Pallars incentiva la cuina del corder a través d’una jornada formativa

    L'acció s'ha fet en el marc del festival Cordevi i ha aplegat cuines, sommeliers i altres professionals
    octubre 17, 2022
    Un moment de la jornada sobre cuina de corder. / M.B.F.

    MERITXELL BELLERA FRANCÈS (Tremp).- L’Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit aquest dilluns una jornada de cuina centrada en el producte més emblemàtic del Pallars: el corder. En el marc del festival Cordevi, des del programa ‘Al teu gust, aliments del Pallars’, s’ha organitzat una jornada com a espai de formació i divulgació adreçada a professionals en actiu del sector de la restauració, estudiants de cuina i altres professionals vinculats a la ramaderia de l’oví, a més de públic en general.

    L’activitat ha comptat amb el suport de la Fundació Alícia i el seu director, Toni Massanés, ha apuntat que “en aquesta difícil situació que vivim a tot arreu de globalització i de substitució cultural a vegades sense massa criteri, estem perdent un dels nostres pilars gastronòmics i també de l’economia local i de la dinamització territorial com el corder, però des de la gastronomia i la restauració ho podem ajudar a revertir”

    Un moment de la jornada sobre cuina de corder. / M.B.F.

    La jornada ha comptat amb tàndems culinaris de la mà de cuiners del territori i de fora de la comarca que han elaborat plats conjuntament amb el corder com a ingredient principal. Una de les participants ha estat Meritxell Tartera, de l’hotel Pessets de Sort, que ha explicat que “vinc a ajudar al Joel Castanyé, de la Boscana, amb qui farem un coulant de corder” i ha afegit que “aquestes jornades són molt importants per la cuina pallaresa i per ensenyar que tenim una raça autòctona que és l’ovella xisqueta, de molt bona qualitat”.

    A banda, també s’han posat en valor altres productes de la terra amb els quals maridar aquesta carn, des d’olis, essències, fruits i, per descomptat, vi. En aquest darrer cas, el sommelier David Seijas ha intentat trencar estereotips, tot apuntant que “les grans llegendes urbanes i la pseudociència envolten el vi i el maridatge, i el que volem és que tothom pugui degustar blancs, negres i rosats amb plats de corder perquè vegin amb quin va més bé i trenquem estereotips”.

    Des de l’Ajuntament de Tremp, que lidera el programa, es considera clau fer una aposta pel producte de proximitat en restauració, ja que és una de les vies per mantenir també el sector primari del territori i sent una eina més per garantir el relleu generacional a les explotacions ramaderes i agràries.

    corder Cordeví formació gastronomia Pallars Jussà Societat tremp vi
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    17 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.411
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.