REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit aquest dijous una reunió de la taula de treball que vol abordar el futur del sector primari a la Seu i a l’Alt Pirineu, i en la qual s’ha recuperat el treball de Bernat Lavaquiol en el passat mandat municipal que proposava la creació d’un centre d’investigació de la llet a l’Alt Urgell i al Pirineu.
En aquesta taula de treball, els diferents departaments de la Generalitat relacionats amb el sector primari, especialment el Departament d’Agricultura i Ramaderia, han explicat que l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) establirà, a partir del pròxim mes de setembre, un primer grup a la Seu que anirà creixent. L’alcalde Joan Barrera, present a la reunió, ha remarcat la importància de treballar pel futur de la ramaderia i l’agricultura al territori. “Des de la Seu hem de jugar un paper clau a l’hora de donar suport a agricultors i ramaders, com també de donar suport a la Generalitat per tal que desenvolupi aquest centre de recerca agroalimentària, amb l’objectiu que pugui fer créixer aquest sector en diferents aspectes”.
Una altra qüestió abordada en aquesta taula de treball ha estat la manera de com ha de créixer i quina importància se li ha de donar el sector primari, sense que això comporti una pèrdua del patrimoni actual, i també sobre com cal diversificar l’economia per no haver de dependre del sector serveis.
A més de Barrera, a la reunió de treball han assistit Enric Vadell, director dels Serveis Territorials d’Agricultura a l’Alt Pirineu i Aran; Carlos Guàrdia, director general de Polítiques de Muntanya; Cristina Espinar, cap de Servei d’Actuacions de Muntanya; Amàlia Sanz, directora d’IDAPA; Bernat Lavaquiol, enginyer i investigador del sector agroalimentari, i Miquel Albero, regidor del grup municipal de la CUP.


