JUDIT PUJOL ODÉN (La Seu d’Urgell).- ‘El Crua’ de la Formatgeria Castell-llebre ha estat el formatge que més ha agradat al jurat jove del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, celebrat a la Seu d’Urgell. El guanyador ha estat escollit entre set formatges premiats en diferents categories del certamen, celebrat el passat cap de setmana, en el marc de la Fira de Sant Ermengol.
El formatge guanyador ha estat escollit segons la majoria, tot i que hi ha hagut gustos molt variats. Així, un dels membres del jurat jove, Marc Santamaria, ha explicat que “aquesta activitat m’ha semblat molt divertida, perquè a mi m’agrada molt el formatge i en sé valorar molt el gust; però el que han elegit la majoria no és el que més m’ha agradat, sinó que ha estat el blau”.
Els nou joves que han format el jurat són alumnat de segon curs de secundària, escollits pels diferents instituts de la ciutat. Una altra de les integrants del jurat jove, Ona Perarnau, ha detallat que prèviament “vam fer un projecte on vam acabar fent una revista parlant sobre els formatges i els professors van decidir que els que tinguessin més interès en el tema, poguessin tenir l’oportunitat de venir aquí”.
L’activitat s’ha organitzat, per primera vegada, fora del cap de setmana de la fira, tal com ha remarcat la tinent d’alcalde d’Educació de la Seu d’Urgell, Cristina Moreno, que ha indicat que “la idea és que la Fira de Sant Ermengol continuï sent un referent i continuï creixent, i per això enguany la setmana següent de fira veiem que encara tenim actes”.
L’activitat ha estat conduïda per la professora de l’Escola Agrària del Pirineu, Nati Valls.