Close Menu
    Més notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    • Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»La Pobla de Segur clou amb èxit el segon ‘Vianda’ i treballa per convertir-la en una “experiència més global”
    Societat

    La Pobla de Segur clou amb èxit el segon ‘Vianda’ i treballa per convertir-la en una “experiència més global”

    La majoria d'activitats, dissenyades per promocionar la gastronomia local, han fet el ple
    setembre 24, 2023
    Espai Brasa del segon 'Vianda'. / G.L.T.

    GUILLEM LLUCH TORRES (La Pobla de Segur).- La Pobla de Segur ha clos aquest dissabte la segona edició del certamen gastronòmic ‘Vianda’. Des de l’Ajuntament es mostren satisfets de l’afluència de públic que hi ha hagut i també de la resposta dels productors, elaboradors i paradistes que hi ha participat.

    Tal com ha recordat el regidor de Promoció Econòmica de la Pobla de Segur, Josep Maria Tirbió, l’objectiu de ‘Vianda’ és “posar en relleu el producte local i les persones que el treballen, és a dir el ramader, l’elaborador, el productor i el restaurador, que al final és qui el manipula; tot plegat amb producte del país, que en tenim bo i en quantitat”.

    Per fer-ho, durant tot el dissabte s’han dut a terme activitats vinculades a la gastronomia, com ara un esmorzar, un tast amb restauradors de la Pobla, una demostració a càrrec del cuiner del programa ‘Cuines’ i guanyador de Masterchef 9, Arnau París, o l’Espai Brasa, on els participants han pogut coure a la brasa les hamburgueses comprades a quatre elaboradors locals, algunes d’elles veganes i vegetarianes. Tot plegat, ha estat acompanyat de propostes culturals, com música o teatre infantil.

    Demostració de cuina del xef Arnau París, en el marc de Vianda. / G.L.T.

    A diferència de l’any passat, enguany la pluja no ha fet acte de presència, i això s’ha notat força en un esdeveniment pensat per fer-se a l’aire lliure, concretament a l’entorn de la Serradora. En aquest sentit, Tirbió ha apuntat que la diferència de temps respecte a l’any passat “s’ha notat per bé i per mal, perquè el sol ha fet que, en alguns moments, la gent acusés força la calor, però en general, si el temps acompanya, la gent també ho fa”.

    Una de les novetats d’aquesta segona edició ha estat que Vianda ha durat dos dies, en comptes d’un, i és que dijous va tenir lloc un taller pràctic on la xef Ada Parellada va cuinar alguns plats de carn amb restauradors del Pallars. N relació a aquesta nova proposta, Tirbió ha indicat que “la veritat és que va anar molt bé, va ser una experiència molt maca, un format que ens va sorprendre a tots i on tothom va sortir molt satisfet”.

    En aquest sentit, ha apuntat que, de cara a pròximes edicions, “hem d’anar a més i crear nous espais perquè ‘Vianda’ no sigui només un dia, sinó que es converteixi en una experiència més global”.

    cuina gastronomia La Pobla de Segur Pallars Jussà Societat Vianda
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.125

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.