REDACCIÓ (Talarn).- L’Escola Agrària del Pallars oferirà tallers pràctics a entitats del sector educatiu, associacions i altres organitzacions amb l’objectiu d’apropar el sector alimentari a estudiants de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o cicles formatius de grau superior i a altres entitats interessades. Aquests tallers es podran realitzar fins al mes de juny de 2023, i les inscripcions estaran obertes fins al 31 de desembre de 2022.
Els tallers donaran a conèixer diferents aspectes del món alimentari. El primer taller està enfocat als additius alimentaris, on l’alumnat aprendrà què són i per a què serveixen.
El segon taller que oferirà l’escola se centra a ensenyar el procés d’elaboració d’un producte lacti, els mecanismes que hi intervenen i el procés de producció. A més a més, l’alumnat podrà endur-se el producte elaborat a casa i tastar-lo. Aquests tallers gratuïts tenen una durada total de tres hores, una hora la sessió teòrica i dues hores la sessió pràctica.
Des de l’Escola Agrària del Pallars remarquen que treballen per donar a conèixer, formar i professionalitzar el sector agroalimentari mitjançant el curs ‘Eines per a la transformació agroalimentària de muntanya’, una oferta parcial del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària. El seu objectiu principal és donar resposta a les necessitats del sector i contribuir a fer front a l’alta demanda de professionals qualificats que reclama el món agroalimentari català.