MERITXELL BELLERA FRANCÈS (La Pobla de Segur).- La Pobla de Segur ha celebrat aquest dissabte la primera edició del festival gastronòmic Vianda. Es tracta d’un esdeveniment en què l’Ajuntament feia dos anys que hi treballava, però que a causa de la pandèmia no s’ha pogut dur a terme fins aquest any. La idea és potenciar i dinamitzar el sector carni del municipi, així com la resta de productors agroalimentaris, a través d’un certamen que ha combinat tastos, demostracions, concerts i jocs infantils.
El regidor de Promoció Econòmica de la Pobla de Segur, Josep Maria Tirbió, ha apuntat que “la finalitat del Vianda és bàsicament posar en valor i donar-li la difusió que es mereix al producte que s’elabora a la Pobla, a la seva gent, i a com el tracta”. A banda dels artesans de la carn, ha apuntat que també s’ha volgut incorporar “als cervesers, viticultors i als artesans del licor que tenim a la nostra terra”.
De fet, des del consistori ja es contempla ampliar el festival amb la idea que tinguin cabuda tots els sectors de la cadena alimentària que hi ha al voltant de la carn. En aquest sentit, Tirbió ha apuntat que “ha de créixer, perquè ha d’agafar des de l’animal que pastura fins que el servim al plat o la botiga, per tant, hi ha de ser el criador, el ramader o l’agricultor fins al cuiner i el carnisser, passant pel consumidor, que som tots nosaltres”.
La pluja persistent que ha caigut durant tot el matí i primera hora de la tarda ha fet traslladar algunes de les activitats a l’interior de l’edifici polivalent de la Serradora. Tot i això, al vespre s’ha pogut fer el taller culinari amb Marc Riba i el tast d’hamburgueses, elaborades pels productors del municipi. També un concert, que ha comptat amb molta afluència de públic.