Close Menu
    Més notícies

    Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal

    desembre 16, 2025

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell

    desembre 16, 2025

    Un text sobre superar les pors guanya el primer premi del concurs de microrelats de Sant Sebastià

    desembre 16, 2025

    La Fira de Sant Tomàs de Tremp comptarà amb una trentena de parades aquest dissabte

    desembre 16, 2025

    L’Arxiu de l’Alta Ribagorça ingressa set pergamins dels segles XVI i XVII

    desembre 16, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal
    • El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic
    • Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell
    • Un text sobre superar les pors guanya el primer premi del concurs de microrelats de Sant Sebastià
    • La Fira de Sant Tomàs de Tremp comptarà amb una trentena de parades aquest dissabte
    • L’Arxiu de l’Alta Ribagorça ingressa set pergamins dels segles XVI i XVII
    • El Museu de Llívia instal·la un paviment podotàctil des del taulell fins a l’espai Fita Zero
    • Llívia defensa la legalitat de l’ordenança de residus a l’espera de la resolució judicial
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»El col·lectiu Slow Food Catalunya-Cuina Km0 celebrarà al Pallars la seva trobada anual de reconeixement
    Societat

    El col·lectiu Slow Food Catalunya-Cuina Km0 celebrarà al Pallars la seva trobada anual de reconeixement

    L'acte tindrà lloc el pròxim 3 d'octubre a l'Escola de Piragüisme de Sort
    setembre 22, 2022
    Acte de Lliurament de reconeixements Slow Food Km0 a la Seu d’Urgell, el 2021. /S.F.C.

    REDACCIÓ (Sort).- El col·lectiu Slow Food Catalunya-Cuina Km0 celebrarà al Pallars la seva trobada anual de reconeixement. L’acte tindrà lloc el pròxim 3 d’octubre a l’Escola de Piragüisme de Sort i també inclourà el Mercat de la Terra, demostracions, tastos i un dinar on l’eix central serà el producte de proximitat. A més, també servirà d’espai per a la reunió anual del col·lectiu, un punt de trobada en què cuiners i cuineres fan balanç de l’any i debaten sobre perspectives de futur.

    La jornada és un reconeixement als restaurants i menjadors escolars que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. Alhora, pretén ser també un espai per a la creació de xarxa entre restaurants, productors i totes aquelles persones sensibles amb la filosofia Slow Food.

    L’obertura del Mercat de la Terra a les 10 del matí donarà el tret de sortida a l’esdeveniment. En aquest, es podran conèixer de primera mà una trentena de productors i productores de l’àmbit del Pallars que treballen alineats amb els valors del col·lectiu i que oferiran diferents demostracions i degustacions dels seus productes, entre els quals s’inclouen formatges i làctics, carns i embotits, vins i licors, cervesa, bolets i plantes aromàtiques, pa i pastisseria, entre altres.

    A les 14h es podrà gaudir del dinar, el menú del qual ha estat elaborat per cuineres i cuiners del convivium Slow Food de Terres de Lleida, l’Associació Gastronòmica la Xicoia i l’Associació Gastronòmica Àpat. A més, durant tot l’acte hi haurà música tradicional de muntanya

    Un reconeixement + NET, + JUST i + BO
    L’últim acte de la jornada arribarà a les 16h, en què es faran els reconeixements a cuineres i cuiners, menjadors escolars i productors compromesos amb Slow Food; així com als restaurants que tenen els distintius propis del col·lectiu, els Cargolets, dels quals n’hi ha 3 categories: +NET, + JUST i +BO.

    El cargolet +NET distingeix aquells restaurants que han demostrat un compromís en matèria de sostenibilitat, mantenint bones pràctiques en l’àmbit de l’energia, la reducció de residus i en l’ús de productes químics o gestió de l’aigua. Per la seva banda, el cargolet +JUST reconeix aquells que han mostrat un compromís amb les persones, col·laborant amb empreses amb component ètica, garantint unes bones condicions de les persones treballadores i treballant en pro del mateix col·lectiu.

    El cargolet +BO es presenta enguany per primera vegada i demostra el compromís del restaurant amb la proximitat, els productes ecològics i sostenibles i la preservació del patrimoni agrari i ramader.

    L’acte compta amb la col·laboració de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran, el Consorci Leader Pirineu Occidental, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el programa Al Teu Gust i l’Ajuntament de Sort. També compta amb el suport organitzatiu de Raiels, cooperativa responsable de la Secretaria Tècnica del col·lectiu de Cuineres i Cuiners Slow Food-Km0.

    gastronomia km0 menjar Pallars Sobirà slow food Societat Sort
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal

    desembre 16, 2025

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    Llívia defensa la legalitat de l’ordenança de residus a l’espera de la resolució judicial

    desembre 15, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    19 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Una jornada a Sort reivindica el pastoralisme com a eina de gestió forestal

    desembre 16, 2025

    El circuit circular de Tuixent-La Vansa és molt ben rebut per debutants de l’esquí nòrdic

    desembre 16, 2025

    Els minairons omplen de màgia escoles i llars d’infants de la Seu d’Urgell

    desembre 16, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.412
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.