Close Menu
    Més notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025

    La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana

    desembre 5, 2025

    La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes

    desembre 5, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona
    • La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants
    • L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes
    • Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils
    • La Vall de Boí obre les portes de l’Espai d’Acollida Outdoor Park aquest cap de setmana
    • La línia d’autobús Barcelona-Puigcerdà suma dues noves expedicions directes
    • Un projecte d’Oliana que vincula gent gran i comunitat ha estat premiat per la Universitat de Barcelona
    • Els centres educatius de la Ribagorça reben maletes viatgeres per fomentar la lectura
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»El trinxat es manté com a gran atractiu gastronòmic aquests dies als restaurants cerdans
    Societat

    El trinxat es manté com a gran atractiu gastronòmic aquests dies als restaurants cerdans

    febrer 12, 2022
    Patrick Orriols preparant trinxat. / M.F.C.

    La pandèmia de la covid ha obligat a l’Ajuntament de Puigcerdà a suspendre per segon any la celebració d’hivern més emblemàtica de la vila, la Festa del Trinxat. Tot i això, aquest plat tan típic de la zona continua sent un dels principals reclams gastronòmics per visitar la comarca aquests mesos d’hivern. Els restauradors ho saben bé i per això, des de fa anys, el trinxat no falta mai a les seves cartes.

    La majoria de restaurants de Cerdanya ofereixen durant aquest mes trinxat a les seves cartes. El que agrada més és la versió tradicional tot i que hi ha establiments que preparen croquetes, bunyols o fins i tot pizza de trinxat.

    El secret del bon trinxat
    L’integrant de Cuina Pirinenca de Cerdanya –l’entitat que cuina a la Festa del Trinxat- i cuiner del Park Hotel de Puigcerdà, Patrick Orriols, explica que “el principal factor és que els elements siguin de molta qualitat: patata de la terra, cansalada de porc ben tractada, ben salada, que hagi estat penjada si pot ser dues o tres setmanes i col d’hivern tocada pel fred, que aquest any ha anat bé perquè hem tingut un desembre i gener realment molt freds”. Per preparar-ho, afegeix, només cal “que bulli, barrejar-ho tot, ben trinxat, res de túrmix ni Thermomix, amb un batedor a mà, amanit amb cansalada, res de beicon i ja està, la fórmula és molt fàcil, però a vegades les coses simples són les que més triomfen”.

    Els ingredients bàsics -més la col- per fer trinxat. / M.F.C.

    Tot plegat, una combinació d’ingredients adient per escalfar el cos durant els mesos més freds. El més important és que tots els productes siguin de qualitat i, si és possible, també de proximitat.

    Ganes de recuperar la festa

    Pel que fa a la Festa del Trinxat, des del sector confien a poder recuperar-la l’any vinent, ja que, tot i celebrar-se en una època amb força activitat, és un punt de trobada de tots els restauradors i una cita que posa en valor aquest plat cerdà. En aquest sentit, Orriols assegura que “és una festa que no deixa de ser una reunió popular, de cuiners, d’amics… és una nit molt agradable que trobem a faltar, tot i que en el nostre dia a dia, el trinxat segueix a les nostres cuines”.

    cerdanya cuina Societat trinxat
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025

    Comença a caminar el projecte per fer habitatge accessible a Cal Forner Vell de Guils

    desembre 5, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Creus que el Black Friday perjudica el comerç local?
    15 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    La restauració ambiental del Pla de Salito conservarà una planta aquàtica única de la zona

    desembre 5, 2025

    La Generalitat aposta per promocionar els llibres pirinencs entre els infants

    desembre 5, 2025

    L’Alt Urgell dissenya un pla per ajudar a la integració de les persones nouvingudes

    desembre 5, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.967

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.125

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.408
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.