FERRAN BLANCH (Tremp).- Prop d’una trentena de professionals del sector del vi i professions amb certa connexió han assistit aquest divendres a la 12a Jornada de Vins dels Pirineus a l’Epicentre de Tremp.
Organitzades per l’Ajuntament de Tremp i Al teu gust, aliments del Pallars, aquesta trobada intenta donar respostes als reptes que es troben els productors locals de vi.
Com ha explicat Sandra Hervàs, regidora de Promoció Econòmica del consistori, “aquest és un territori resilient, ja que durant molts segles s’hi ha estat produint molta vinya. Hem patit problemes com la fil·loxera però els hem solucionat amb els nostres propis recursos”.
Una de les ponències, impartida per Eduard Pla, investigador del CREAF, s’ha centrat en com es poden enfrontar al canvi climàtic el qui treballen i depenen de la terra. Segons Pla, “si tenim un territori divers i en el qual hem pogut recuperar determinats elements de la gestió humana, aquests ajuden a què el territori sigui més robust i alhora més resilient, és a dir, amb més capacitat de refer-se davant les eventualitats climàtiques que ens està portant un clima canviant”.
Sobre aquesta problemàtica, ha donat la seva opinió Eva Carmona, del Celler El Vinyer: “Estem veient que passem d’anys molt plujosos a anys d’extrema sequera, i trobar un camí agrícola que ens ajudi a mitigar tot això és molt interessant. Nosaltres ja ens estem formant i investigant”.
En definitiva, jornada molt pròspera pels productors de vi de la zona que volen seguir vivint i oferint un producte de qualitat en les millors condicions.