JUDIT PUJOL (Estamariu).- Estamariu ha acollit aquest divendres la primera edició de la jornada ‘Ruralisme i Mitjans de Comunicació’. A través de set xerrades i taules rodones, la iniciativa ha analitzat la visió que es mostra del món rural a diaris, televisions, ràdios i portals digitals. Entre altres temàtiques s’ha tractat el finançament, l’ús de la Intel·ligència Artificial o la rellevància d’oferir informació contrastada.
En relació a aquest últim aspecte s’ha manifestat Carles Pont, professor de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra: “El periodisme ciutadà pot servir puntualment per complementar una informació però mai per donar la informació important”. I ha afegit: “Els ¡professionals de la informació tenen un rigor, una deontologia, uns criteris que els fan diferents de qualsevol persona que pugui informar”.
La proposta també ha volgut ser un espai de trobada entre professionals de la comunicació, en el qual segons dades que ha aportat Montse Ferrer, directora de la Fundació Planes Corts, “hi ha hagut 85 participants entre ponents i públic assistent”. En aquest sentit, Ferrer s’ha mostrat “encantada amb l’èxit de la iniciativa”.
Un dels objectius de la jornada ha estat posar en valor el paper dels periodistes per a difondre el patrimoni social, cultural i econòmic de cada territori, fet que ha corroborat Eva Fiter, directora d’IDAPA: “Creiem que sense ells no tindríem la informació adequada i per tant, ´són el nostre pilar bàsic per comunicar el que fem i per saber tot el que passa al nostre entorn”. En aquest sentit, Fiter ha afegit: “Des d’IDAPA, intentem donar el màxim suport als mitjans de comunicació de la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran”.
L’esdeveniment ha estat organitzat per la Fundació Planes Corts, conjuntament amb diferents mitjans de comunicació, i el suport d’IDAPA.