FERRAN BLANCH (La Pobla de Segur).- Aquest divendres tindrà lloc a la Pobla de Segur el Sopar de l’Oli, un esdeveniment gastronòmic anual que s’ha convertit ja en una tradició, i que serveix per reivindicar la qualitat dels olis del Pallars Jussà.
Com ha explicat Oriol Sullà, productor d’oli de Cal Portalé, el sopar permet “el contacte amb els restauradors, que fan que el nostre producte es visualitzi a moltíssima gent, i els agraïm moltíssim”.
Són tres els restaurants que l’ofereixen, segons ha confirmat, Clàudia Gozzi, copropiètaria i cuinera de El Raier: “Casa Masover, l’Hotel Solé i nosaltres mateixos, que fem un menú degustació especial utilitzant l’oli del Pallars”.
Precisament, fa pocs dies es va presentar un catàleg de varietat d’olis a partir d’un estudi que s’ha realitzat durant dos anys, amb la descoberta de 30 varietats autòctones noves. En paraules de Sullà, “encara queda molt recorregut per davant, però amb olis que només tenim nosaltres a tot el món és un punt molt fort”. De moment, “el sector està amb molta energia, i les administracions també ens estan ajudant a què l’oli del Pallars el puguem situar al mapa”, ha cos Sullà.
Comenten també els restauradors que, fins i tot abans d’obrir-se la inscripció oficialment, ja han començat a rebre trucades de gent que repeteix cada any. Senyal d’èxit.