Tret de sortida oficial a la Fira de Sant Ermengol, a la Seu d’Urgell. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha estat l’encarregat d’inaugurar l’esdeveniment.
En els parlaments Ordeig ha demanat a les institucions presents en l’acte, que ha tingut lloc a la sala de plens del consistori urgellenc, que defineixin un projecte de desenvolupament econòmic i social al Pirineu. En aquest sentit, el conseller creu que cal peticions conjuntes en temes de subvencions, infraestructures i suport de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.
D’altra banda, Ordeig també ha remarcat que cal un canvi de mentalitat des d’on es prenen les decisions, per atendre els territoris de muntanya.
Fira de fires
La Fira de Sant Ermengol amplia enguany la programació i inclou noves propostes com la Fira Xica, al Carrer Canonges, per al públic infantil. També concerts i gastronomia a la plaça dels Oms, amb Fira&Cultura.
El plat fort de la proposta ha estat la trentena edició de la Fira de Formatges
Artesans del Pirineu. Enguany, la mostra s’ha ubicat al Passeig Joan Brudieu.
L’alcalde de la Seu d’Urgell ha fet una bona valoració de les modificacions introduïdes aquest any. “Tot el que hem proposat, les activitats i els canvis van molt bé, el temps acompanya i estem molt satisfets sobretot pel fet de portar els formatges al centre de la Seu, que era l’aposta més important per la fira.”
Una cinquantena de formatgeries participen en aquesta edició. 11 de l’Alt Urgell i la Cerdanya, 24 d’altres llocs del Pirineu català, 2 d’Aragó, 10 del País Basc i Navarra, 1 d’Andorra i 2 del Pirineu francès.
Fins diumenge s’ofereixen més de 150 varietats de formatge.