FERRAN BLANCH (Pobla de Segur).- Aquest dijous, a La Serradora de la Pobla de Segur, s’ha escalfat motors per un festival gastronòmic que tindrà el seu dia fort el dissabte 21 de setembre, el Vianda.
Alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Sort han elaborat un plat molt especial que després han donat a tastar als assistents. Una recepta que combina els fruits de llavors tradicionals recuperades al projecte d’Alba Jussà amb pasta ecològica del productor local Iban Campos, que crea farina de blat de forment per a una millor qualitat digestiva.
Llavors d’oportunitats és un projecte d’agricultura social impulsat per la cooperativa Alba Jussà l’any 2019 amb l’objectiu de recuperar llavors tradicionals cultivades durant anys als horts dels padrins i padrines de la comarca.
A més d’això, i com explica Josep Maria Tirbió, regidor de Turisme i Promoció Econòmica de Pobla de Segur, “tenim altres esdeveniments durant el que dura el Festival Cordevi com el tast d’olis nous que es fa al Moli de l’oli, que és un espai emblemàtic per fer un acte com aquest”
I a més, com a convidada especial, la cuinera televisiva Maria Nicolau visitarà la Pobla de Segur.