REDACCIÓ (Andorra la Vela).- La nova edició de l’Andorra Taste ha arrancat aquest dimecres al matí agrupant xefs, premsa especialitzada i persones interessades en la gastronomia que han omplert la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany per gaudir de la primera jornada de l’esdeveniment. Sota el lema ‘Altitud vs. latitud’, aquest any el vessant professional posa el focus en la gastronomia dels països nòrdics, amb la presència de xefs destacats de Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia. Malgrat les seves distàncies i contrastos, Andorra i aquesta regió comparteixen un vincle amb la natura i una dedicació a l’autenticitat i qualitat dels seus ingredients.
Durant l’acte inaugural que ha obert oficialment l’esdeveniment, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha destacat que “en un moment en què el visitant busca cada cop més experiències autèntiques, l’Andorra Taste ens posiciona com un destí que combina la bellesa de l’entorn natural amb una oferta culinària cada cop més excepcional”. En aquest sentit, ha recordat que l’esdeveniment s’emmarca dins “l’aposta estratègica del Govern i d’Andorra Turisme de potenciar un model de turisme gastronòmic de qualitat”.
La trobada professional s’allargarà fins divendres quan, per primera vegada, se celebrarà una jornada de descoberta que permetrà als participants conèixer en primera persona els paisatges i productes d’Andorra. Aquell migdia es donarà pas a les jornades populars, on es podran degustar una vintena de propostes de cuiners del país, algunes d’elles aptes per a persones amb celiaquia i intolerància a la lactosa.
Andorra Taste Award a Carme Ruscalleda
En aquesta tercera edició, l’Andorra Taste Award reconeixerà la trajectòria professional de la xef catalana Carme Ruscalleda. La cuinera de Sant Pol de Mar ha estat la primera dona a obtenir set estrelles Michelin: tres a l’antic Restaurant Sant Pau, dos al Sant Pau de Tòquio i dos més al Moments, que actualment regenta amb el seu fill Raül Balam. Ruscalleda agafa així el relleu al xef peruà Gastón Acurio (Andorra Taste Award 2023) i al cuiner francès Michael Bras (2022).