REDACCIÓ (La Seu d’Urgell).- El proper dijous, 29 d’agost, Aleix Solé, de Lacti_tud, donarà el tret de sortida al cicle Parlem de Formatge 2004 amb el taller ‘Recuit i altres maneres d’aprofitar el xerigot a casa’. L’activitat tindrà lloc a l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell, a les 18:00 hores.
Per participar-hi cal fer inscripció prèvia i el cost del taller serà de 10€. L’activitat té un aforament limitat a 25 persones.
En el taller versarà sobre què és i d’on surt el xerigot, les seves principals característiques i composició i l’elaboració de recuit. A més, es tractaran els usos en la indústria i els usos en la cuina domèstica, idees i aplicacions.
Aleix Solé i Lacti_tud
Aleix Solé Muntané és formatger i comunicador. Amb estudis d’hosteleria i més de cinc anys d’experiència com a formatger, té formació en formatgeria artesana (Consorci del Lluçanès i UVic) i ha fet diverses col·laboracions i estades en altres formatgeries de tot l’Estat. Treballa per la formatgeria Gavarresa i, a més, col·labora amb la Formatgeria l’Abadessa de la Seu d’Urgell, i alhora fa xerrades i tastos a particulars.
La seva empresa Lacti_tud neix de la necessitat de compartir la passió pel món del formatge i tot el què l’envolta. Des de la particular perspectiva com a elaborador a la vocació com a comunicador i formador.
Cicle Parlem de Formatge 2024
Parlem de Formatge ―cicle organitzat per l’Espai Ermengol― comença el dijous 29 d’agost i finalitzarà el 7 de desembre. Aquesta 13a edició del cicle comptarà amb set activitats relacionades amb el món del formatge artesà.