REDACCIÓ.-(La Seu d’Urgell).- El proper 4 de maig, la Seu d’Urgell acollirà per primera vegada una edició de Territori Silvestre, organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant i el node territorial del Pirineu Central, un dels més actius del Col·lectiu pel que fa a activitats i divulgació.
Territori Silvestre vol servi per reivindicar la importància de les plantes silvestres comestibles i de les varietats agrícoles tradicionals i apropar a tothom aquestes espècies que sovint tenim a tocar i que molts cops desconeixem.
Les persones que hi participin descobriran com identificar-les, els seus usos culinaris, els medicinals i gaudiran jugant-hi, fent manualitats o tastant-les amb l’objectiu final de fomentar un model de producció, distribució i consum d’aliments, i de desenvolupament socioeconòmic, més sostenible, ètic i just.
Territori Silvestre compta amb la col·laboracio de diverses entitats de la Seu d’urgell: l’Ateneu Alt Urgell, la botiga de menjar ecològic Eco la Devesa, la llibreria El Refugi, l’Herboristeria Nogué, el forn de pa MosSerafí i l’espai de creació Tartera.
Per apuntar-se a les activitats que requereixen inscripció prèvia, tan sols cal dirigir-se al web d’eixarcolant.cat/agenda i seleccionar l’activitat a la qual es vol participar. Cal tenir en compte que es tracta d’activitats amb aforament limitat.