GUILLEM LLUCH TORRES (La Pobla de Segur).- La Pobla de Segur ha clos aquest dissabte la segona edició del certamen gastronòmic ‘Vianda’. Des de l’Ajuntament es mostren satisfets de l’afluència de públic que hi ha hagut i també de la resposta dels productors, elaboradors i paradistes que hi ha participat.
Tal com ha recordat el regidor de Promoció Econòmica de la Pobla de Segur, Josep Maria Tirbió, l’objectiu de ‘Vianda’ és “posar en relleu el producte local i les persones que el treballen, és a dir el ramader, l’elaborador, el productor i el restaurador, que al final és qui el manipula; tot plegat amb producte del país, que en tenim bo i en quantitat”.
Per fer-ho, durant tot el dissabte s’han dut a terme activitats vinculades a la gastronomia, com ara un esmorzar, un tast amb restauradors de la Pobla, una demostració a càrrec del cuiner del programa ‘Cuines’ i guanyador de Masterchef 9, Arnau París, o l’Espai Brasa, on els participants han pogut coure a la brasa les hamburgueses comprades a quatre elaboradors locals, algunes d’elles veganes i vegetarianes. Tot plegat, ha estat acompanyat de propostes culturals, com música o teatre infantil.
A diferència de l’any passat, enguany la pluja no ha fet acte de presència, i això s’ha notat força en un esdeveniment pensat per fer-se a l’aire lliure, concretament a l’entorn de la Serradora. En aquest sentit, Tirbió ha apuntat que la diferència de temps respecte a l’any passat “s’ha notat per bé i per mal, perquè el sol ha fet que, en alguns moments, la gent acusés força la calor, però en general, si el temps acompanya, la gent també ho fa”.
Una de les novetats d’aquesta segona edició ha estat que Vianda ha durat dos dies, en comptes d’un, i és que dijous va tenir lloc un taller pràctic on la xef Ada Parellada va cuinar alguns plats de carn amb restauradors del Pallars. N relació a aquesta nova proposta, Tirbió ha indicat que “la veritat és que va anar molt bé, va ser una experiència molt maca, un format que ens va sorprendre a tots i on tothom va sortir molt satisfet”.
En aquest sentit, ha apuntat que, de cara a pròximes edicions, “hem d’anar a més i crear nous espais perquè ‘Vianda’ no sigui només un dia, sinó que es converteixi en una experiència més global”.