MARIA SELLÉS (La Seu d’Urgell).- L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat aquest dijous el nou cicle ‘Parlem de Formatge’, que, com de costum, oferirà una sèrie d’activitats -nou, en total- entorn de la cultura del formatge i de la Fira de Sant Ermengol. En aquesta cinquena edició del cicle es duran a terme diversos tallers i xerrades.
Així, la regidora de Promoció Econòmica, Gemma To, ha explicat que “volem potenciar la imatge de la Seu com a ciutat del formatge” i ha afegit que, enguany, “també hem volgut incorporar altres espais, com la Biblioteca Sant Agustí. “El formatge és cultura, i la cultura també es troba en les biblioteques”, ha conclòs.
Des de l’Ajuntament han volgut destacar la voluntat formativa i cultural de les activitats que proposen. Entre d’altres, hi haurà un taller de muntatge de taules de formatge, un altre per aprendre a fer mantega, o la presentació d’un conte a la biblioteca. La primera proposta serà el pròxim 24 d’agost a la formatgeria el Mas d’Eroles.
En aquest sentit, la tècnica de l’Espai Ermengol, Anna López, ha indicat que “serà un taller formatiu, teòric i pràctic, on es parlarà de com fer un formatge de pasta filada”. A més de les activitats programades, l’Espai Ermengol oferirà també l’habitual ruta dels formatges alguns dissabtes a la tarda.