MARIA SELLÉS (La Seu d’Urgell).- L’exdirectora de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, Montse Ferrer, rebrà el guardó ‘Amic del Formatge’, en reconeixement al treball en l’àmbit del formatge artesà en l’edició de 2023 de la tradicional Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Així hi ha donat a conèixer aquest dilluns la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Gemma To.
To ha indicat que Ferrer “va ser, com ella diu, la mare d’un projecte preciós que va començar l’octubre de l’any 1995”; tot afegint que “per la Montse era molt important crear una xarxa de coneixement i fer de la fira una plataforma de difusió, coneixement, promoció i comercialització dels nostres formatges, donant valor a les persones, a les tradicions i a la innovació, ja que a cada fira hi trobem formatges innovadors”.
Aquest dilluns també s’ha presentat la lletera d’enguany. El disseny, elaborat per Carmen Invernon, presenta com a novetat el fet que no incorpora cap element en referència a animals o formatges.
Amb la il·lustració d’una punta de coixí es representa totes les llars del Pirineu i s’homenatja la figura de la dona. En aquest sentit, To ha detallat que “s’ha inspirat en la tradició, amb les puntes de coixí, i en el color de la llet, el blanc”.
La tradicional cita se celebrarà a la capital de l’Alt Urgell els dies 13, 14 i 15 d’octubre.