REDACCIÓ (El Pont de Suert).- Productors locals i ramaders s’han reunit aquest dilluns a la seu del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça per tal de conèixer la nova línia d’ajuts sobre l’estratègia alimentària de Catalunya que promou el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Dins aquesta línia d’ajuts hi ha la de “Creació i millora d’obradors agroalimentaris compartits”.
En aquest sentit, des del Consell Comarcal han explicat que estudiaran la viabilitat de disposar d’un obrador compartit. Aquesta ha estat una de les línies a analitzar de les que es s’han dibuixat en aquesta reunió, amb l’objectiu de posar en comú les necessitats que hi ha a la comarca en l’àmbit dels productors carnis i dels productors hortofructícoles, per tal de valorar accions de futur.
Durant aquest any, es plantejarà sol·licitar un estudi-diagnosi de la situació actual de tots els productors i de les quantitats de producció estimades, per tal de valorar el dimensionament d’un futur obrador compartit. També s’estudiarà quines característiques hauria de tenir i en quina ubicació es podria instal·lar a la comarca, així com els models de gestió d’aquest.
L’estudi hauria de concloure amb una valoració objectiva de la necessitat de la creació d’aquest tipus d’instal·lació i un cost estimatiu de la seva execució. En cas de rebre aquest ajut per a la redacció de l’estudi, el finançament màxim seria del 50%, de manera que el 50% restant l’assumiria el Consell Comarcal. Els nous ajuts es poden sol·licitar fins al 27 de febrer.