REDACCIÓ (Sort).- Sobirà Dinàmic i Al Teu Gust han organitzat ‘Cuinem Talent’, un cicle de tres seminaris de cuina per a restauradors a l’Escola d’Hoteleria del Pallars, durant octubre i novembre. Els tallers han tingut una gran acollida al sector amb una mitjana de 12 assistents per sessió, tant professionals com alumnes.
Durant els tallers un professional local ha realitzat una demostració en viu d’un plat o d’una tècnica culinària. En aquesta edició han participat els restauradors Òscar Poquet, del Restaurant Les Nous de Rialp, Oriol Pallarès, de l’obrador És Pallarès de Tremp, i Ivan Agustí, de l’Obrador d’Autor d’Estac.
Durant les sessions, els participants han tingut l’oportunitat d’ampliar els seus coneixements, generar noves idees i impulsar la seva creativitat amb l’orientació dels millors professionals del territori.
Les propostes seleccionades han estat: la cuina de l’arròs de muntanya, l’elaboració de conserves artesanes amb productes locals i la creació de postres amb ingredients de proximitat.
Aquesta iniciativa forma part de la col·laboració entre Sobirà Dinàmic (Ajuntament de Sort i Consell Comarcal del Pallars Sobirà) i Al Teu Gust (Ajuntament de Tremp), amb el suport del programa Treball a les comarques del Servei d’Ocupació de Catalunya.