JUDIT PUJOL / JOFRE FIGUERAS (Puigcerdà).- Puigcerdà recuperarà enguany la Festa del Trinxat, després de dos anys d’aturada per la pandèmia, i el 25 de febrer en celebrarà la vint-i-sisena edició. La mostra gastronòmica és la festivitat més important de l’hivern, qualificada per a molts com la ‘festa major d’hivern’ de la Vila.
Enguany la cita comptarà amb vint-i-cinc restaurants participants, set dels quals s’incorporaran de nou, així com sis pastisseries. La festa tindrà lloc al pavelló poliesportiu, com de costum. L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que “és un repte logístic, perquè implica transformar un pavelló en un menjador per a mil persones i, per tant, al darrere hi ha molts col·laboradors, entitats i institucions; el Trinxat és un projecte col·laboratiu i cal agrair a tothom qui hi participa”.
El sopar serveix per donar a conèixer la gastronomia local i els productes de km0. En aquest sentit, la representant de l’Associació Cuina Pirinenca, Montse Dolcet, ha indicat que “la quantitat de proveïdors i col·laboradors que estan involucrats a la festa és molt important; majoritàriament són d’aquí de la comarca i moltes coses les coordinem amb l’agrobotiga que l’Associació Adis té a Puigcerdà”.
Festa menys protocol·lària i més distesa
Des de les darreres edicions l’organització treballa perquè la Festa del Trinxat sigui menys protocol·lària i més distesa. Així, la regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Ocupació de Puigcerdà, Carme Mas, ha detallat que l’objectiu és “que tothom s’hi senti còmode”, i ha afegit que “són taules de 8 a 10 persones, en total es preveuen uns mil comensals i al llarg del sopar hi haurà alguna sorpresa”. Tot plegat acabarà amb música i ball.
Les entrades per a la Festa del Trinxat es poden adquirir a partir del dia 6 de febrer i el preu es manté, com en les últimes edicions, en 27,50 euros.