REDACCIÓ (Puigcerdà).- Aquest pròxim divendres, dia 30 de desembre, a les 21:30 hores a la Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà, tindrà lloc el darrer acte cultural del Grup de Recerca de Cerdanya (GRC) d’aquest any 2022. Es tracta de la XIV Trobada de Poesia i Música d’Hivern, que anirà seguida del Cant de la Sibil·la.
Pel que fa als poemes, constaran de tres blocs: dotze poemes de Carles Riba, dotze poemes de poetes cerdans (Imma Carrera, Rosa Casas, Jordi Pere Cerdà, Josep Comas, Imma Cros, Magdalena Masip, Manel Figuera i Maria Rosa Grau) i, finalment, dotze poemes sobre l’hivern i Nadal (Joan Salvat-Papasseit, Joan Maragall, Marià Manent, Tomàs Garcés, Pere Quart, Miquel Martí i Pol, Climent Forner i Narcís Comadira).
Hi participaran també alumnes de l’Escola de Música Issi Fabra, amb interpretacions de peces musicals durant els interludis dels blocs de poemes. Tenen prevista la seva participació Aylén Jiménez, Berta Ferrer i Alexsandra Soroka. Finalment, Teresa Pérez de Rozas interpretarà el Cant de la Sibil·la, en un acte amb una escenografia renovada, a càrrec de Xavier Piguillem, de la Inestable Ceretana.
El Cant de la Sibil·la va ser recuperat pel GRC l’any 2009 i ha estat interpretat des de llavors per Teresa Pérez de Rozas durant onze anys (un any no es va poder fer per indisposició i un altre, per les restriccions de la covid-19). El Cant de la Sibil·la és un cant d’origen medieval, sobre l’Apocalipsi, que es cantava al sud d’Europa durant la missa del gall i que va ser prohibit per l’església durant el Concili de Trento, tot i que va perdurar a l’Alguer, a Ontinyent i sobretot a les Illes Balears. El Grup de Recerca de Cerdanya va decidir recuperar-lo a Puigcerdà en la seva versió més coneguda: la mallorquina.
Clourà l’acte, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, que farà un breu resum de l’any cultural a la Vila.