GUILLEM LLUCH / JOFRE FIGUERAS (Sort).- El col·lectiu Slow Food Catalunya-Cuina KM0 ha celebrat aquest dilluns a Sort la seva trobada anual de reconeixement. L’acte ha inclòs, a més, el Mercat de la Terra, amb demostracions, tastos i un dinar on l’eix central ha estat el producte de proximitat. A banda, també s’ha dut a terme la reunió anual del col·lectiu, que és un punt de trobada de cuiners i cuineres on es fa balanç de l’any i es debaten les perspectives de futur.
La copresidenta de Slow Food Catalunya, Elisenda Casadellà, ha apuntat que aquestes trobades “serveixen per fer cohesió d’equip, per aprendre i per conèixer els productors del territori”. En aquest sentit, un dels membres del col·lectiu al Pallars, Aleix Aytés, ha destacat la importància d’acollir aquesta trobada per donar a conèixer a cuiners de primer nivell de tot Catalunya el producte que s’elabora al Pallars i al Pirineu.
En total, en aquesta ocasió s’hi ha inscrit 60 persones, provinents d’arreu de Catalunya. Actualment, el col·lectiu ‘Slow food’ té inscrits una quarantena de restaurants i 20 menjadors escolars, però Aytés ha apuntat que a la trobada també hi ha vingut restauradors interessats a entrar al col·lectiu i també d’altres que el que volien era justament conèixer als productors del Pallars.
Actualment, el col·lectiu Slow Food compta amb quatre establiments adherits al Pallars. Des de l’entitat han remarcat que un dels principals reptes que tenen ara mateix és millorar la comunicació, per tal de donar a conèixer al conjunt del país què és el que fan i el valor afegit que aporten a la gastronomia.