L’Ajuntament de Tremp ha presentat aquest dilluns el cartell de la 5a edició del Cordeví, el Festival Gastronòmic del Pallars, que organitza a través del seu programa Al teu gust, aliments del Pallars, amb la col·laboració d’altres ajuntaments i entitats del territori.
Tal com han detallat des de l’Ajuntament de Tremp, el protagonista de la gràfica d’aquest any és “un corder xisquet que, amb la mirada, interpel·la l’espectador, fent-lo còmplice, per reivindicar una gastronomia i una sèrie de productes agroalimentaris que fan del Pallars un territori autèntic amb molt per descobrir”. A la seva vora, la copa de vi en forma de cor recorda que el Cordeví “és festa, descoberta i connexió amb la natura”.
Enguany, el festival comptarà amb més d’una quinzena d’activitats que van des de concerts i espectacles fins a cursos de cuina amb degustació, així com jornades tècniques com la de Vins del Pirineu o la de cuina del corder del Pallars. L’acte d’obertura del festival serà un concert a la capital del Jussà, el divendres 30 de setembre, a càrrec de Dani Nel·lo. Com l’any passat, l’entrada inclou un “Paquito trempolí”, l’entrepà de corder que cada restaurant elabora amb una recepta pròpia.
La novetat d’aquesta edició seran les Viniverses, unes converses disteses amb una copa de vi a la mà per reflexionar i parlar sobre reptes individuals i col·lectius i sobre les maneres d’afrontar-los en un àmbit rural. Seran un total de tres propostes que comptaran amb música, dansa o poesia en entorns singulars del municipi de Tremp.
A més, afegeixen els organitzadors, les diferents fires de tardor que tenen lloc a la comarca, acabaran de bastir “una oferta completa i atractiva per a públics de totes les edats i condicions, pallaresos i visitants”.