Ha finalitzat amb èxit una nova edició de l’Escola Balla, un projecte únic a Catalunya que es porta a terme durant el curs escolar a tots els centres educatius de Cerdanya. Es tracta d’un programa que difon les danses tradicionals entre els nens i nenes des de p3 i fins a 6è de Primària, els quals, en horari lectiu, aprenen els balls i la cultura popular, al mateix temps que treballen la psicomotricitat i la inclusió social. A més, es fomenta l’aprenentatge i recuperació de músiques i instruments de la zona.
L”Escola Balla’ ha incrementat el nombre d’hores, el que ha permès fer un treball més extens amb l’alumnat. Els balls de l’Hereu Riera, de Bastons, de Cascavells, el Rodamoliner, el Patatuf o la Civada, són algunes de les danses tradicionals que treballen a l’aula, adaptades segons l’edat dels alumnes.
El curs passat, uns 500 alumnes de Cerdanya van participar a aquesta iniciativa, impulsada des del Consell Comarcal, amb el suport de la Diputació de Girona i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.
Des del Consell Comarcal cerdà aposten per aquests tallers perquè creuen que la formació dels nens i nenes en les danses tradicionals i del Pirineu ‘suposa un treball corporal tan individual com en parella o grup, permet aprendre a escoltar, escoltar el silenci, escoltar-se un mateix, a l’altre i al grup, a més de percebre la pulsació de la música i d’associar-hi un moviment’.