La candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO titulada “Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el Coprincipat d’Andorra”, que inclou la catedral de Santa Maria d’Urgell, continua caminant. El darrer pas anunciat és la realització, durant el mes de maig, de quatre tallers temàtics oberts a la ciutadania i anomenats focus group, per tal de definir quins aspectes cal tenir presents a l’hora d’enfortir el vincle entre la ciutadania i el Museu Diocesà d’Urgell i la catedral.
Des del Museu Diocesà d’Urgell i amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, s’està tirant endavant un projecte per tal de definir una estratègia dirigida a enfortir el vincle entre la població local i la catedral, en el marc d’aquesta candidatura de Patrimoni Mundial. El projecte compta amb el suport tècnic de Raiels SCCL.
Avui dia ja s’ha realitzat una anàlisi prèvia per conèixer quina és la situació de partida i s’ha apuntat una proposta de les possibles línies d’acció. Els quatre tallers participatius, o focus groups, són part de la següent fase, en la que es farà el disseny de l’estratègia, i en la que l’equip promotor vol convidar-hi la ciutadania per comptar amb la seva veu.
Durant aquestes sessions s’explicarà i donarà a conèixer el projecte i es vetllarà per fer aflorar opinions, interessos i inquietuds, que ajudin a definir quins aspectes cal tenir presents a l’hora d’enfortir aquest vincle.
Els tallers estan oberts a tothom, si bé cadascun d’ells tindrà una temàtica concreta i es dirigirà a un segment determinat de la població: el món educatiu i didàctic, la ciutadania en general, l’àmbit de gestió cultural i turística, i el teixit econòmic local. Per participar-hi, qui ho desitgi s’hi podrà inscriure mitjançant el següent formulari d’inscripció, o bé escrivint un correu a patrimonimundiallaseu@gmail.com.
Pel que fa al grup del món educatiu i didàctic, anirà dirigit a institucions educatives i centres escolars així com també altres entitats que involucrin entitats docents, com escola de música, d’art, dansa, i associacions de famílies (AFAs). Es realitzarà el dia 5 de maig de 11 a 13h al Centre Cívic el Passeig.
El grup sobre vincle ciutadà, estarà dirigit a un públic general, associacions civils (juvenil, de gent gran, etc…). Es realitzarà el dia 5 de maig de 18.30 a 20.30h al Centre Cívic el Passeig.
Pel que fa al de gestió cultural i turística, aquest anirà dirigit a tècnics de l’administració dels sectors de la cultura i el turisme, agents i entitats culturals i turístiques. Es farà el dia 11 de maig de 10 a 12h al CETAP.
Finalment, el del teixit econòmic local es dirigirà a associacions empresarials, entitats del sector comercial i empresarial, així com comerços i empreses de la Seu. Es durà a terme el dia 11 de maig de 15 a 17h al CETAP.