La Pobla de Segur ha inaugurat aquest dimecres les obres de remodelació del parc Municipal Alcalde Boixareu. Un espai que s’ha configurat com a eix central de l’oci poblatà per a totes les edats. S’han eliminat les barreres arquitectòniques per facilitar la mobilitat i s’ha obert l’espai per connectar-lo al conjunt modernista de Casa Mauri.
A més, també s’ha modificat la zona de jocs infantils i s’ha col·locat una tirolina a petició dels alumnes de l’escola Els Raiers. La part central és un espai multidisciplinari i durant aquesta primavera es farà un procés participatiu perquè els veïns i veïnes en decideixin el seu ús.
L’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha explicat que “quan la gent veu les coses fetes, és més fàcil veure’n la realitat i per això hem volgut fer una zona verda al mig del municipi amb equipaments del segle XXI”. L’alcalde ha afegit que “el que volem ara que està obert és que la gent ens digui quins equipaments més hi posarien”. Així, ha recordat que “ja vam fer un procés participatiu amb el Consell d’Infants i en van sortir les propostes de la tirolina i un gronxador”. Ara, passades les festes de Setmana Santa o a principis del mes de maig començaran un altre procés participatiu per decidir què hi posen en la zona enjardinada on estava situat el camp de futbol.
L’acte d’inauguració ha comptat amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha destacat que aquest i molts altres projectes són punts d’atracció turística del municipi, “per això estem ajudant a complementar aquesta marca turística, aquest pol d’atracció que és la Pobla i el seu entorn”. En aquest sentit, ha destacat que “hem estat parlant d’altres projectes que s’incardinen perfectament amb l’esperit que suposa aquest parc i que treballen en la línia de potenciar aquesta marca turística”.
Torrent també ha remarcat que el nou parc és important a l’hora de crear comunitat i punt de trobada entre els poblatans i poblatanes. En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, també present a l’acte, ha indicat que equipaments com aquest són clau per evitar el despoblament.
Així, Talarn ha destacat que “s’ha dissenyat un equipament ciutadà amb mentalitat de 360 graus: pensant en la integració de cada un dels seus detalls en l’entorn, perquè és l’espai en el qual gaudim i vivim”, recordant que “els espais públics han de servir per a alguna cosa més que encabir persones: són per fer poble, i un dels secrets perquè els nostres pobles recuperin veïnatge i puguin afrontar amb garanties el repte de l’arrelament de les persones és mantenir una xarxa de relacions socials forta, la que garanteix que al poble hi hagi vida més enllà de la jornada laboral”.
El projecte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya, a través del Pla de Foment Territorial de Turisme, amb una aportació de 350.000 euros, una subvenció de la Diputació de Lleida de 108.000 euros i la resta, aportat per l’Ajuntament de la Pobla de Segur.