J.P.O. (Alàs i Cerc).- Set escoles de l’Alt Urgell i la Cerdanya han visitat, durant tres dies, la granja Cal Viudet d’Alàs. L’activitat s’emmarca en un programa europeu, adreçat a alumnat d’entre 3 i 12 anys, per a consolidar hàbits de consum saludables. La proposta també programa visites a explotacions agrícoles i ramaderes, perquè els infants coneguin l’origen dels aliments que consumeixen en els àpats.
Com detalla Magalí Carratalà, dietista i nutricionista, “en les visites a la granja o als horts, els expliquem tot el procés fins a obtenir el producte que es fa a cada explotació”.
El programa distribueix, gratuïtament, fruites, verdures i llet a les escoles participants una vegada al mes. Així, en paraules d’Esperança Peidró, directora de l’Escola Pere Sarret de Martinet, “en el cas de la fruita, la repartim en els esmorzars dos cops per setmana, i pel que fa a la llet, establim un dia fix, tot i que els alumnes que volen poden demanar un got de llet qualsevol dia”.
L’activitat s’emmarca en el programa escolar de fruites i hortalisses de la Unió Europea, coordinat pels Departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, de Salut i d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.