Close Menu
    Més notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest
    • Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100
    • Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”
    • Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost
    • Quan el món trontolla
    • El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats
    • Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra
    • Un èxit espaterrant!
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Pirineus»Tallers per aprendre oficis del territori
    Pirineus

    Tallers per aprendre oficis del territori

    La Fundació Planes Corts organitza un cicle de tastets laborals per promoure l’autoocupació i la transmissió de coneixements
    juny 13, 2024
    Un dels tallers organitzats per la Fundació Planes Corts a Estamariu ha estat el de l'elaboració de matons i iogurts./M.F.

    M.F. (Bellver de Cerdanya).- Amb la idea de promoure oficis del territori, la Fundació Planes Corts, situada a l’Alt Urgell, organitza durant l’any el cicle ‘Tastet d’oficis’, amb tallers impartits per professionals que treballen a les comarques pirinenques. Un d’aquests ha estat dedicat a l’elaboració de matons i iogurts i ha tingut lloc a l’obrador de Làctics L’Esquella de Bellver de Cerdanya.

    A diferència de l’any passat en què els alumnes eren sobretot d’Estamariu, enguany, i tal com explica Montse Ferrer, directora de la Fundació “hi ha molta més gent i de més lluny, de Barcelona, l’Alt Urgell i Andorra”.

    La Fundació Planes Corts treballa per generar activitat al territori pirinenc, on el sector agroalimentari hi té molta presència. Els tallers, però, són de diversos àmbits i els que han tingut més èxit han estat els d’elaboració de productes làctics, el de curats i els d’horticultura. Totes les formacions volen promoure l’autoocupació, potenciar la sobirania i la transmissió de coneixements, tanmateix, en la pràctica, segons comenta Ferrer “el foment de la microemprenedoria no ha passat”. En canvi, el que sí ha triomfat ha estat “la sobirania alimentària, del que cadascú es pot fer a casa seva, sobre tot per fer formatges, curats i conserves”, com també, continua Ferrer, els tallers serveixen “per posar en valor oficis que eren del món rural i que d’alguna manera s’havien perdut”. En aquest sentit, “el fet que tots els monitors siguin professionals de les àrees que imparteixen ajuda a què els alumnes vegin que es pot viure d’aquests oficis”.

    Els tallers d’elaboració de productes agroalimentaris s’imparteixen a les instal·lacions de professionals però la Fundació preveu disposar l’any vinent d’un obrador làctic compartir a Estamariu on poder organitzar les activitats.

    En total, unes 200 persones han assistit o assistiran als tallers d’aquest any.

    agroalimentació Alt Urgell Autoocupació Estamariu Fundació Planes Corts Oficis rurals tallers
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025

    Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra

    desembre 12, 2025

    El projecte Tió solidari de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu recull 480 kg d’aliments

    desembre 11, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    17 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Radioaficionats del Pallars Jussà busquen la victòria en el concurs internacional ARRL 10m. Contest

    desembre 14, 2025

    Port Ainé inicia la temporada amb l’obertura del restaurant Clots a la cota 2.100

    desembre 14, 2025

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.128

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.411
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.