Close Menu
    Més notícies

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    Quan el món trontolla

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025

    Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra

    desembre 12, 2025

    Un èxit espaterrant!

    desembre 12, 2025
    Facebook X (Twitter) LinkedIn WhatsApp
    Últimes notícies:
    • Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”
    • Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost
    • Quan el món trontolla
    • El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats
    • Junts exigeix agilitat perquè els pirinencs puguin utilitzar més serveis de l’hospital d’Andorra
    • Un èxit espaterrant!
    • El màster en Gestió d’Àrees de Muntanya celebra el dia Mundial de les Muntanyes a Prat de Cadí
    • El projecte Tió solidari de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu recull 480 kg d’aliments
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Successos
    • Medi ambient
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • agenda
    • Opinió
    Pirineus DigitalPirineus Digital
    Home»Societat»Puigcerdà dona més rellevància al trinxat i el converteix en el plat principal de la festa
    Societat

    Puigcerdà dona més rellevància al trinxat i el converteix en el plat principal de la festa

    Prop de 900 comensals han assistit a la 28a edició, que ha comptat amb la presència del president del Parlament de Catalunya
    febrer 24, 2025
    Els assistents a la Festa del Trinxat, degustant el menú elaborat pels membres de Cuina Pirinenca de Cerdanya./M.F.

    MARIA FORMENTI (Puigcerdà).- Prop de 900 comensals han assistit aquest dissabte a la 28a edició de la Festa del Trinxat, la cita gastronòmica més destacada de la vila i de la comarca. El sopar és sempre un aparador dels productes del territori amb el plat estrella com a protagonista.

    Enguany, l’Ajuntament ha optat per donar-li encara més rellevància, convertint-lo en el plat principal. Un cop tastats els embotits i els formatges de la zona, els assistents han degustat un entrant de foie de galta de porc, i seguidament, el tradicional trinxat amb rosta, elaborat per una vintena de restauradors de l’Alta i la Baixa Cerdanya, coordinats per Cuina Pirinenca de Cerdanya.

    Com ha explicat Esteve Marginet, membre del Cuina Pirinenca de Cerdanya, “nosaltres treballem sempre amb el que és la tradició del trinxat de Cerdanya, fet amb patata i col d’aquí, com s’ha fet tota la vida”. Una col que, segons Domingo Castells, una altre dels cuiners de Cuina Pirinenca de Cerdanya, “no està copada ni tancada, és com si fos un arbre al que li vas tallant les fulles”.

    Les pastisseries de Puigcerdà, mentrestant, han estat les encarregades d’elaborar les postres, un any més, en aquest cas, braç de gitano de nata.

    Prop d’un 70% dels assistents són de Cerdanya i la resta d’altres punts de Catalunya i França. Molts repeteixen cada any, atrets pel sopar, l’ambient i la música i ball en directe que s’allarga fins la matinada.

    En els últims anys, el consistori li ha volgut donar un caire més popular, tot i que sempre hi assisteixen alguns polítics. En aquesta ocasió hi ha assistit el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Sílvia Romero, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, així com diversos diputats de la vegueria i alcaldes de diferents poblacions cerdanes.

    La Festa del Trinxat exhaureix gairebé tots els tiquets i encara una edició amb un 30% menys de pressupost

     

    cerdanya Cuina Pirinenca de Cerdanya Festa del Trinxat gastronomia Puigcerdà
    Share. Facebook WhatsApp Twitter Email LinkedIn Telegram

    TAMBÉ ET POT INTERESSAR

    El màster en Gestió d’Àrees de Muntanya celebra el dia Mundial de les Muntanyes a Prat de Cadí

    desembre 11, 2025

    El projecte Tió solidari de l’escola Mossèn Albert Vives de la Seu recull 480 kg d’aliments

    desembre 11, 2025

    5.000 estels il·luminen la lluita contra el càncer infantil a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 10, 2025
    Segueix-nos
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    La teva opinió importa

    Aprofitaràs les primeres setmanes d'obertura de les estacions per anar a esquiar?
    16 Vots
    Vota

    Som el nou diari digital de l’Alt Pirineu. T’apropem l’actualitat de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Cerdanya i els Pallars Jussà i Sobirà.

    Email : mbellera@cadenapirenaica.com
    Contacte: +34 653 14 37 29

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    últimes notícies

    Iniciatives pirinenques entre les premiades als “Projectes Arrelament al Territori”

    desembre 12, 2025

    Rialp reobrirà definitivament al febrer l’accés a Escàs i Caregue després de l’esllavissada de l’agost

    desembre 12, 2025

    El Concurs Escolar de Nadales de l’Alt Urgell compta amb més de 1.800 treballs presentats

    desembre 12, 2025
    Publicacions més vistes

    Rescaten dues famílies que feien barranquisme a Bóixols perquè els nens no podien continuar per cansament i fred

    maig 13, 202317.968

    Denuncien l’obertura d’una pista de més de 300 metres de llarg en una zona boscosa protegida de Coll de Nargó

    setembre 5, 202317.127

    Un veí de Puigcerdà deixa en herència 7,2 MEUR a la Residència i a l’Hospital de Cerdanya

    desembre 20, 20229.409
    Pirineus Digital
    • Inici
    • Política
    • Societat
    • Economia
    • Cultura
    • Esports
    • Opinió
    • Avís legal
    • Cookies
    © 2025 Pirineus Digital - Cadena Pirenaica.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.